inschrijvenitis

Ik heb al twee dagen een rare ziekte: inschrijvenitis – de dwang om me in te schrijven voor loopevents. Tot nu toe zijn er drie slachtoffers geteld, maar het jeukt om nog een paar evenementen te overvallen met mijn bezoek. Ik probeer me toch maar in te houden. Het thuisfront kan er namelijk niet altijd mee lachen.

De eerste loopwedstrijd stond wel sowieso op de planning: de 10 mijl in Lier. Die valt samen met de marathon van Lier en vindt plaats op zondag 25 maart. Da’s niet zo lang meer hé. Niet dat me dat een superinteressante wedstrijd lijkt hoor. Ik heb er afgelopen winter vier keer de Natuurloop meegedaan (langs de Netedijken, dus geen natuurloop in de zin van een trail of zo) en het parcours van de 10 mijl gaat langs diezelfde Netedijken.  Qua afstand past ie echter perfect in m’n schema op weg naar de halve marathon.

Die halve marathon is dus het Rondje Tilburg op 6 mei. Daar was ik al voor ingeschreven. Maar twee weken daarvoor is het de 10 miles in Antwerpen en jep…voor het eerst in vijf jaar of zo (of misschien al langer, weet het niet meer eigenlijk) doe ik die nog eens mee. De laatste keer dat ik er meeliep was nog het oude parcours die twee keer door de Konijnepijp ging. Ik heb dus nog nooit door de Kennedytunnel gelopen en als Antwerpse moet ik dat toch eigenlijk wel eens gedaan hebben. Toegegeven…ik heb héél lang getwijfeld, omdat de drukte me niet aanspreekt. Maar Jessica wil chauffeur spelen en dat neemt bij mij al wat stress weg. En ik ga er niet voor een supertijd, maar gewoon voor de fun meelopen. Hoef ik me dan ook al niet zo op te jagen tussen al dat volk.

En dan vandaag me nog voor een specialleke ingeschreven. De goesting kwam er na m’n duurloopje van afgelopen zondag dat toen een heuse trailrun werd. Jep, ik kreeg ineens goesting om nog eens een heuse trail mee te lopen, dat is namelijk ook al van april 2008 (La Bouillonnante 25 km) geleden. Maar welke hé? En facebook-buddy Dave postte net deze middag het verlossende antwoord: de Helicopterrun in Nederland (ergens in de buurt van Tilburg). Een trailrun over 20 km die vertrekt vanuit een militaire helicopterbasis, waar je normaal als doodnormale ziel zelfs nooit binnengeraakt. Cool dus! Volgens de  organisatie gaat het langs mooie plekjes zoals Boswachterij Dorst (foto’s onderaan) en de Teteringse Heide (foto hiernaast). En de trail vindt plaats twee weken na m’n halve marathon, dus dat zit wel snor. Voor mij ook het ideale startschot voor m’n marathontraining voor de marathon van Zeeland, want voor die marathon zal ik best wel wat op andere, moeilijkere ondergronden trainen.

Ik heb er zin in. Jammer dat het allemaal nog zo lang wachten is (maar ja, ik moet misschien ook wel een beetje trainen natuurlijk :-))

Advertenties

Een gedachte over “inschrijvenitis

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s