afwisseling

Weer een fijn afwisselend trainingsweekje achter de rug. Deze week werden de nodige kilometers afgemaald ter voorbereiding van m’n 10 mijl over twee weken. Jeetje, dat komt ineens wel kortbij zeg!

Dinsdag een training die een beetje onder stress werd afgewerkt. Door een (leuke) vergadering die een uurtje was uitgelopen, kon ik niet op tijd vertrekken. En mijn middagpauze is helaas niet onbeperkt in tijd. Ik moest normaal gezien een wisselduurloop van 60 minuten doen, maar het werden 52 minuten. Om 5 minuten voor 14u zat ik gedouched en wel terug op m’n bureau, maar moest ik eigenlijk nog m’n lunch gaan halen. De cafetaria sluit echter om 14u stipt en om 1 minuut voor 14u graaide ik daar nog snel wat salade en rauwkost uit de saladbar. Oef, toch nog iets te bikken dus 🙂
De stresstraining zelf ging trouwens super. Tempo ging vlotjes en de wissels (8 x 3 minuten in D3) gingen probleemloos. Zo probleemloos dat ik er per ongeluk 9 liep ipv 8. Ach ja, kan geen kwaad zeker 🙂 Op die 52 minuten liep ik zo 9 km bijeen.

Vrijdag kon ik onder de middag niet gaan lopen, dus ben ik voor het eerst in twee maanden nog eens naar de club hier achter de hoek getrokken. Op m’n schema stond een D2-duurloop van 60 minuten, maar het is wat afwachten met wie je kan meelopen in de club om te weten of dat tempo doenbaar is of niet. Vast loopmaatje H. was er niet (die loopt altijd gewillig mijn tempo) en nog enkele anderen ook niet, zodat ik de keuze had uit twee groepjes uitersten: een traag groepje dat zo rond de 7 min/km zou lopen en amper een half uurtje – of de snelle bende die meestal 12 km afhaspelen op vrijdag en dat meestal binnen het uur (slik). Ik koos uiteraard toch maar voor de snelle bende. Ik had twee maand eerder ook al eens met hen meegelopen en toen lukte dat wel (maar ze liepen wel iets trager toen) en ze vroegen zelf of ik met hen wou meelopen, dus zei ik geen neen. Ik liep samen met C. op kop en samen gaven we het tempo aan. Voor haar bleek een tempo van tussen 5:45 min/km tot 6 min ideaal (met dat ze de dag ervoor nog een zware tempotraining had gedaan), voor mij betekende dat een D3-training ipv D2-training. Maar liever zo dan een training tegen 12 km/u natuurlijk. Na een km of 2 besloten 2 mannen ons toch maar voorbij te gaan en wel tegen een stevig tempo voort te gaan, maar de drie anderen in ons gezelschap bleven bij ons en het werd eigenlijk een superleuke babbeltraining. Jep, zelfs ik heb heel de tijd gebabbeld ondanks het feit dat ik heel de tijd dus in D3-tempo liep 🙂 Maar wat wil je, C. bleek onlangs de Trailrun by the Sea in Zeeland gelopen te hebben, doet binnenkort la Bouillonnante mee en de Trail des Fantômes (voor de 3e keer al) en ze wil ooit ook eens de marathon van Zeeland meedoen. Voer genoeg dus om over te babbelen 🙂
Ik legde uiteindelijk 10,6 km af in een kleine 62 minuten. Toen was ik weer aan m’n huis en liepen zij nog een eindje voort.

Vanmorgen dan terug een lange duurloop. De langste sinds maanden alweer. 1,5 uur had ik te gaan en ik koos weer een wandeltocht in de streek uit, de Tivolitocht. Die startte in Mechelen, vlakbij het Tivolipark, en leidde me naar Elzenstraat (St. Katelijne-Waver) en Walem. Een heel afwisselend parcours, langs rustige woonwijken, langsheen watertjes, doorheen bossen, doorheen velden. Vanalles een beetje dus. De tocht eindigde dan in het Tivolipark, waar ik nog twee rondjes liep. Zo eindigde ik na 1u30 min met 13,5 km op de teller. Ventje en zoon waren ook mee trouwens. Zij wandelden de kortste afstand en gingen daarna naar de kinderboerderij en de speeltuin in het park. Het nuttige aan het aangename koppelen, noemen ze dat zeker 😉

Volgende week staan er weer een paar leuke bijzondere trainingen op de planning, maar daarover later meer dan hé!

Advertenties

Een gedachte over “afwisseling

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s