tijden sprokkelen

Zondag duurloopdag, zo ook weer vandaag. Een laatste “langere” duurloop voor de 10 mijl-wedstrijd van volgende week. 75 minuten in D1 (6:45 min/km) en het ging heerlijk. Voor het eerst in weken was mijn hartslag ook perfect onder controle en is ie weer gezakt naar waarden om vingers bij af te likken. Het eerste kwartier kwam ie zelfs niet boven de 130 uit en uiteindelijk was ie over de ganse training (totaal 12,2 km in 80 minuten) gemiddeld 133! Jawadde. Een teken dat de conditie toch wat aan het terugkomen is, oef.

Hoe ik het er nu volgende week van zal afbrengen? Geen idee en ik wil er ook niet te hard op vooruitlopen. Ik heb zeker geen ambitie om een PR te lopen. Trouwens, ik weet niet meer wat mijn PR op deze afstand is. Ik ben mijn lijstje kwijt. Dus eigenlijk is elke afstand weer een nieuw PR en kan ik dus nu al aankondigen dat ik volgende week weer een nieuw PR loop 🙂 Ik herinner me vaag dat ik wel eens 1u28 liep op de 10 mijl, maar weet dus niet of ik daar dan ooit ook eens onder ben gegaan. Misschien wel, misschien niet. Ik lig er niet wakker van in ieder geval.

Met bovenstaande hier nu net neer te pennen, probeerde ik me natuurlijk wel m’n andere PR-tijden te herinneren. Even een poging hieronder om m’n oorspronkelijk PR-lijstje weer te reconstrueren:

Op de 10 km weet ik het wel: ik ben nog nooit onder de 50 minuten geraakt, maar ooit (in Gent) eens gestrand op 50 minuten en een 30-tal seconden en dan bij de finish onderuit gezakt omdat ik zo diep was gegaan. Die  30 seconden zijn nog steeds een bron van frustratie en ooit moet die grens toch wel eens sneuvelen (maar als dat niet zo lukt, ga ik ook niet doodgaan zene). In januari 2012 begon ik stilletjesaan weer in de buurt te komen met m’n tijd van 53,5 minuten op de 10 km in Lier. Jammergenoeg gooide ziekte in februari roet in ’t eten voor een nieuwe aanval met de laatste Natuurloop. En voorlopig staan er geen 10 km’s meer gepland, dus ’t is nog niet voor direct.

De 5 km dan…vaag herinner ik me een tijd van 23min 50sec, ook weer in Lier een aantal jaren geleden. Maar de afstand was toen iets van een 4,8 km, dus eigenlijk telt dat niet. Ik zal hier ooit dus ook eens een nieuw PR moeten lopen, misschien iets voor dit najaar of zo.

De halve marathon….oei, ik denk dat ik ooit onder de 1u53min ben geraakt in Kasterlee in 2008, toen ik werd gehaasd door Mario. En twee weken later zat ik toen met mijn knieblessure die me een jaar aan de kant hield. Nu in mei loop ik dus mijn eerste halve marathon sedert 2008 en ik durf echt niet te voorspellen hoe het zal gaan. Ik focus er nog niet op een eindtijd in ieder geval. Een halve marathon moet je toch weer een beetje “leren” lopen, zien dat je de wedstrijd goed indeelt, jezelf niet al opblaast in de eerste helft. Oké, een tijd onder de 2u zou al direct weer mooi zijn, maar we zien wel.

En dan het ultieme doel: de marathon. Daar staat mijn PR wel stevig gegrift in mijn geheugen: 4u 16min 22sec, gelopen in 2008 in Keulen. Mooi aan een 10 km/uur dus. Dit najaar, 4 jaar later, loop ik eindelijk terug een marathon (allé, da’s toch de bedoeling). Maar het is uiteraard niet de bedoeling van dit PR aan te vallen. Daarvoor is het parcours in Zeeland toch wel een beetje lastiger dan het ultravlakke Keulen 🙂 En ik ben eigenlijk helemaal niet van plan om ooit dat PR aan te vallen. Ik ben geen snelle loper en zal dat nooit worden (na 12 jaar ben ik toch eindelijk tot die conclusie gekomen). Dus laat mij maar lekker traag lopen en genieten en als ik na Zeeland ooit nog eens een marathon loop, zal het dus weer iets bijzonders zijn, in de natuur, iets trailachtig of op een bijzondere locatie (New York zou ik bv. ook wel eens ooit willen meedoen voor de sfeer).

En dan waren er nog twee buitenbeentjes: een zware trailrun –  de Bouillonnante – in april 2009 waar ik de 24 km meedeed. Geen flauw idee welke tijd ik er toen gelopen heb, maar ik was nog ruim binnen de limiettijd aan de finish. Die liep ik met mijn knieblessure en alle stukken naar beneden deed ik noodgedwongen wandelend (op orders van m’n kinesist), wat me wel wat tijd kostte natuurlijk.
En dan in augustus 2008 de Dodentocht (100 km). Die finishte ik in 14u en 12min. En scherper als dat zal mijn PR nooit worden op die afstand. Geen haar op m’n hoofd dat nog overweegt van ooit eens terug een 100 km te doen, haha.

Misschien moet ik toch maar eens een gloednieuw lijstje starten. Die voor de knieblessure en zwangerschap met de cijfertjes hierboven. En dan een nieuw lijstje van na de zwangerschap. Daar kunnen dan al volgende resultaten in opgenomen worden:
– 5 km: 26 min 55 sec (Mol – november 2010)
– 10 km: 53 min 30 sec (Lier – januari 2012)
– 10 mijl: 1 u 33 min (Abdijtocht Tongerlo-Averbode – mei 2011)

En dan zullen we binnenkort al eens zien of er een record te breken valt op die 10 mijl-afstand hé!

Advertenties

2 gedachten over “tijden sprokkelen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s