testpiloot

Een aantal weken geleden schreef ik al eens dat ik het ambitieuze plan had opgevat om één keer per week van en naar m’n werk te fietsen. Dat tripje is een 31 km enkel, dus op een dag train ik dan 62 km al fietsend. Als alternatieve training naast het lopen kan dat wel tellen.
Aanvankelijk dacht ik dat vanaf maart te doen. Maar dan stak twee weken ziekte in februari een beetje roet in het eten, zodat ik niet kon “oefenen”. Ik vond nl. wel dat ik toch eens terug gefietst moest hebben, alvorens een expeditie zoals naar en van het werk fietsen te ondernemen. Een te drukke agenda en dan een weekje verlof, zorgden er dan voor dat ik pas vandaag (dankzij een namiddagje verlof) eindelijk weer op m’n Trek kon kruipen. Het plan wordt dus noodgedwongen opgeschoven naar april, maar dat had je al wel begrepen natuurlijk 😉

Vandaag dus een testritje over 31 km. Ik moest toch nog eens voelen wat zo’n afstand juist met ne mens doet. Oké, ’t is eigenlijk voor een fietstochtje maar een korte rit. En een geoefende fietser zoals Sandy of mijn collega B. (die me al weken zit te pushen, de snoodaard) doet dat in een uurke. Ik helaas niet. Ik ben, net zoals in het lopen, ook in het fietsen gewoon een slak. Dat is vandaag ook weer gebleken. Maar die gebrekkige snelheid lag ook aan iets anders. Ik besloot namelijk om het eerste deel van de rit naar m’n werk te doen. Vanuit Boortmeerbeek langs de Leuvense Vaart naar Mechelen. Ik kom dan uit aan Mechelen-station en vandaaruit zou ik dan een stukje Ring doen tot aan de Antwerpsesteenweg. In totaal een 11,5 km. Vanaf daar is het nog 19,5 km tot aan mijn werk (als ik gewoon de Antwerpsesteenweg tot in Berchem volg en dan de Singel tot aan ons kantoorgebouw).

Het eerste stuk tot aan Mechelen-station ging heel vlot. De 8,5 km tot daar legde ik af in nog geen 21 minuten. Niet slecht voor een bleuke, al zeg ik het zelf. Da’s toch een gemiddeld tempo van 24,2 km/u. Maar dan….aan het fietspad voor het station werd het slalomrijden om achteloze voetgangers te vermijden, een beetje verder kom ik aan het Raghenoplein waar het fietspad abrupt stopt en je voor een voetgangersbrug staat om aan de andere kant van de rijbaan (de Leuvensesteenweg) te geraken. Qua hindernis kon dat wel tellen. Daarna de dubbele lichten aan het grote kruispunt met de N16 (en die stopwatch bleef maar voortlopen, terwijl ik lekker minutenlang stilstond), een beetje verderop weer een voetganger op het fietspad waardoor ik alles moest dichtsmijten, dan wegenwerken die de route nogal bemoeilijkten, weeral lichten, pfftt….Over de luttele afstand van nog geen 3 km deed ik meer dan 12 minuten. Frustrerend!
Bij wijze van proef (of zelfkastijding) deed ik dan dezelfde rit natuurlijk ook in de andere richting (ah ja, want ik moet ’s avonds ook wel terug naar huis fietsen). Die wegenwerken die ik dan weer tegenkwam, zorgde in die richting zelfs voor levensgevaarlijke situaties, want ik moest gewoon recht de rijbaan op (niet evident, da’s de Ring rond Mechelen weetjewel). En ook weer al die lichten. Alleen die voetgangersbrug kon ik ontwijken door een toerke om te doen. Daarna weer de vaart af richting Boortmeerbeek en toen kon ik mijn verloren tijd weer een tikje inhalen. Omdat ik 31 km wou fietsen, ben ik dan nog een rondje Hever gaan doen alvorens weer naar huis te rijden. Uiteindelijk was ik na 1u28minuten weer thuis van m’n ritje. Nog geen 22 km/u gemiddeld dus.

Conclusies:
– fietsen is een zware sport, ik had echt het gevoel dat ik een stevige training had afgewerkt en dat deed goed! Uiteindelijk is dat ook mijn doel hé, als aanvullende training op m’n looptrainingen, om klaargestoomd te geraken voor de marathon van Zeeland.
– ik moet een andere route volgen om aan de Antwerpsesteenweg te geraken. Gezien het ontiegelijk vroege uur dat ik mijn ritje ga doen, ga ik dus gewoon dwars door Mechelen rijden, via de Bruul-Grote Markt en dan via de Frederik de Merodestraat. Slechts 2 lichten, geen verkeer en hopelijk ook geen voetgangers om kwart voor 7 ’s morgens;
– ook de route in Antwerpen moet ik nog eens bestuderen. Als ik gewoon de steenweg volg tot aan Berchem ga ik vanaf Kontich zo’n 15 lichten tegenkomen tot aan m’n werk. Als ik daar telkens 2 minuten mee verlies, ben ik nog een half uur langer onderweg. Dus nog eens goed Google Maps bestuderen. Tips zijn welkom! Mijn eindbestemming is de Desguinlei vlak over het zwembad.

De eerste expeditie staat gepland op 2 april. O jee.

 

Advertenties

4 gedachten over “testpiloot

  1. Enkele maanden geleden las ik in de krant dat Mechelen graag fietsstad 2012 wil worden, maar dan is er NOG HEEEEEEEEEEL VEEL WERK aan de winkel (en het is trouwens al bijna pasen). Vanaf 1 juli krijg ik een bedrijfsfiets om naar van het werk te rijden (25 kilometer enkel) in de hoop dat ooit die fietssnelweg Mechelen-Antwerpen er gaat komen, maar ook daar is er NOG HEEEEEEEEL VEEL WERK aan de winkel (misschien eind 2045 klaar).

  2. hey ruth, als je zin hebt pak ik je wel mee hoor… vandaag ging het heerlijk vlot… en heb een leukere weg dan de Antwerpsesteenweg… mijnen Trek wil je graag vergezellen… ik hoor het wel!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s