10 mijl van Lier!

Na letterlijk een uurtje te weinig slaap, vanmorgen al om 6 uur 7 uur m’n bed uit. Niet omdat ik zo vroeg in Lier moest zijn, maar gewoon omdat ik poepzenuwachtig was en niet meer kon slapen. Stom hé… Zo nerveus voor een loopwedstrijd, alsof ik de ambitie heb om te winnen (not!). Maar het spookte door m’n hoofd: ik wou niet afgaan! Een mooie tijd onder de 1u30, dat was mijn voornemen. En de gedachte alleen al om dan meer dan 10 km/u op een afstand van 16 km te lopen…het leek me een onbegonnen taak.

Om kwart voor 9 dan toch maar man en zoon achtergelaten en in de auto gesprongen. Vlakbij het stadion een plekske gevonden in een woonwijk – de reden dat ik zo vroeg vertrokken was, zo was ik iedereen met hetzelfde idee toch maar lekker voor. Neen, ik had geen zin in de parkingvoorstellen va de organisatie. Op 4 km van het stadion en vertrouwen op pendelbussen. Toegegeven, het is mooi georganiseerd. Maar de pendelbus terug naar de parking zou in de namiddag pas vanaf 14u vertrekken en tegen dan wou ik al lang weer thuis zijn (om hoogstnoodzakelijke huishoudelijke klussen af te werken).
Soit, ik was er dus vroeg en de wedstrijd begon pas om 11 uur. Rustig de tijd dus om startnummer op te halen, m’n proteïneshake (nu van W-Cup, Whey – banana-flavour (wegens de goeie van Performance uitverkocht vorige week) binnenspelen, nog wat rondwandelen en bagage afgeven. Man wat was het koud! Ik liep dus heel de tijd te bibberen en besloot m’n fleecetrui toch maar aan te houden tot een kwartiertje voor de start. Op dat vlak ook weer pluim voor de organisatie. Start was nl. niet aan het stadion, wel aan de Grote Markt, maar je kon dus zonder problemen een zak met je spullen afgeven aan de start en die zouden dan bij je spullen in het bagagedepot worden gedropt (en dat is dus effectief gelukt in mijn geval!).

Om 11u dan de start. Bij het opwarmen merkte ik al wel dat ik goeie benen had en het vertrouwen was dus relatief groot. De start ging een beetje te voortvarend, maar na een kilometer had ik een goed ritme te pakken van rond de 5:20 min/km. Af en toe haakte ik even aan bij een paar lopers voor me, tot ik ze voorbij stak of in één geval de kerels in kwestie van me wegliepen (schrik om door een vrouw voorbijgestoken te worden?). Ik verwachtte ieder moment een dip van jewelste, maar die kwam maar niet. Ik liep wel met mijn Camelbak met daarin een obscuur nieuw sportpoederke (een mix van koolhydraten, eiwitten en natrium) waarover ik later wel eens iets meer schrijf. Dat goedje gaf me in ieder geval de hele wedstrijd lang een boost van jewelste! De 10 km passeerde ik in ongeveer 53,5 minuten, helemaal niet slecht dus. Ik zag een eindtijd onder de 1u30 in ieder geval nog mogelijk, zeker gezien ik nog geen sporen van verval merkte. Toegegeven, m’n hartslag ging stilletjesaan boven de 170, maar op wedstrijd mag dat wel eens. Aan 13,5 km waren we vlakbij het stadion en daar stond heel wat publiek en een bende drummers. Dat gaf me een boost van jewelste en plots liep ik een heel stuk tegen 4:50 min/km, jawadde. Toch maar ietske gas teruggenomen, maar achteraf bleek ik de laatste vier kilometers dus het snelst van al gelopen te hebben!! Ik finishte in 1:25:26 met andere woorden héél ruim onder de 1u30 en het is zelfs een PR van jewelste, want zoals ik in deze eerdere post schreef, zat dat zo ergens onder de 1u28 voor m’n zwangerschap en op 1u33 na m’n zwangerschap. Jiehaa!!

Supertevreden dus! Zeker na m’n twee weken ziekte in februari had ik hier eigenlijk nooit van durven dromen. Maar dromen is één ding, je moet het vooral doen hé. En na enkele weken nauwgezette training met het schema van Tiny, ben ik blij dat het ook echt z’n vruchten afwerpt! Het geeft me in ieder geval vertrouwen voor de halve marathon over 6 weken 🙂

Advertenties

3 gedachten over “10 mijl van Lier!

  1. Heel mooie prestatie. Een parkeerplaatsje vinden in Lier was inderdaad niet zo eenvoudig maar ik heb er toch ook eentje gevonden op anderhalve kilometer van het stadion. Ik heb me wel beperkt tot een solojogging op de dijken van Nete en Netekanaal.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s