getest en goed bevonden: Herbalife 24 Prolong

In m’n vorige berichtje schreef ik al dat ik in Lier een poederke in mijn Camelbak had gekapt dat me nogal vleugeltjes gaf! Dat poederke was Herbalife 24 Prolong.
Tot voor kort deed de naam Herbalife me vooral denken aan piramideverkoop, twee mensen die op de jaarmarkt hier in’ t dorp proberen hun producten te slijten, maar ook wel aan twee grote fans (Martine en Petra) die er altijd enthousiast over doen. M.a.w. wist ik niet goed wat er van te denken. Het feit dat het alleen maar via onafhankelijke distributeurs te verkrijgen is en niet gewoon in de winkel, vind ik sowieso een hoge drempel en doet bij mij meestal de wenkbrauwen fronsen. Maar nu besloot mijn eigen persoonlijke voedingscoach (Jessica :-)) onlangs toch wel eens wat producten van Herbalife aan een grondige test te onderwerpen en ik geraakte mee geïntrigeerd. De resultaten van Jess waren veelbelovend en ik besloot me ook een gratis proefpakketje aan te vragen. Twee dagen later zat ik al aan tafel bij de Herbalife-consulente, een toffe dame die op 10 minuten van m’n deur bleek te wonen (vermoedelijk zij dus die ik vorig jaar hier op de jaarmarkt zag staan, héhé). Omdat afvallen nu niet echt langer een doel is (die laatste 2 kilo raak ik zo ook wel eens kwijt), werd eens gekeken naar m’n voedingspatroon versus het sporten. Ik vertelde dat ik de laatste maanden geweldig goeie ervaringen heb met het drinken van een proteïneshake vlak voor het sporten, maar dat ik na een uurtje toch wel vaak een hongerklopje dreig te krijgen. Ook zocht ik naar oplossingen voor als ik eens niet op het werk zou kunnen lunchen (en dus geen gezond slaatje kan eten). Ik wil nl. niet weer teruggrijpen naar de klassieke broodmaaltijden (mijn dikmaker).

Voor de maaltijdvervanging hebben ze een lekkere makkelijke oplossing, nl. een maaltijdreep die voornamelijk uit proteïnen en goeie koolhydraten. Ik kreeg een reep mee (gratis), maar mocht ook al een stukje proeven en zelfs een kwartje vulde al enorm.  Ook voor tussendoor hebben ze yummie reepjes (kreeg er ook weer eentje mee), die goed vullen en de juiste voedingsstoffen bevatten.
Maar dan werd het wel heel interessant. Sinds enkele maanden is ook in België het 24-sportmerk van Herbalife op de markt. Speciale producten voor de sportende medemens. Het is een heel gamma, maar twee dingen sprongen er voor mij uit. De shake om voor het sporten te drinken (Herbalife 24 Formula 1 Sport). Te vergelijken met de shake die ik nu neem, maar met naast de noodzakelijke melk-eiwitten, ook tweevoudige koolhydraten (trage en snelle suikers) én glutamine. Dat laatste is interessant, want dit enzym vertraagt de afbraak van je spieren tijdens het sporten (doordat het ontgiftend werkt) en bevordert het herstel.

En dan kwam ze af met de 24 Prolong: een poederke om in je water te kappen, zodat je een sportdrank bekomt om tijdens het sporten te drinken. Het is te vergelijken met de Squeezy-zakjes of zo van Leppin, met dit verschil dat er naast tweevoudige koolhydraten ook eiwitten en natrium in zitten. De tweevoudige koolhydraten zorgen voor een constante toevoer van energie, de eiwitten voorkomen de spierafbraak tijdens de prestaties en het natrium zorgt voor een beperking van het zout- en vochtverlies tijdens de inspanning.
Toen ik zaterdag thuis kwam met een zak vol freebees (ik kreeg drie stevige porties Prolong mee, naast ook een voedingsshake en de repen), besloot ik toch eerst nog even naar Martine en Petra te mailen om hun ervaringen te horen. Martine verzekerde me dat de Prolong niet op de maag ligt tijdens het sporten, dus ik besloot maar ineens voluit voor een test te gaan tijdens de 10 mijl van Lier. Het resultaat lezen jullie in m’n vorige bericht 🙂
De smaak is niet superdenderend, maar nu ook niet slecht. Een beetje een dikke limonade met citroensmaak (zonder echt zuur te smaken of zo). Volgende keer ga ik het iets meer verdunnen denk ik. Maar het effect is toch wel het belangrijkste. Ik ging vanaf km 10 stevig in het rood met m’n hartslag en toch kon ik blijven gaan, het tempo vasthouden en zelfs de laatste 4 km nog versnellen, zonder compleet in te storten. Ook nadien was ik razendsnel weer hersteld. Zonder die continue koolhydraten- en eiwittentoevoer was ik gegarandeerd de man met de hamer stevig tegen het lijf gelopen. Overtuigd dus! En de Prolong gaat de volgende lange trainingen weer mee de Camelbak in en zal ook bij de halve marathon mijn gezel zijn.

Het zal me leren om zo met vooroordelen tegenover bepaalde dingen aan te kijken. Het is gewoon kwestie van zo’n dingen eens uit te proberen en voor jezelf uit te maken of je er al dan niet iets mee bent.

 

Advertenties

3 gedachten over “getest en goed bevonden: Herbalife 24 Prolong

  1. Tip: niet verdunnen, want dan heb je niet meer je juiste verhoudingen proteine-koolhydraten!!! Maar wat ik doe… ik doe er een tabletje Lift-off in… vorig jaar triatlon Gerardmer XL gedaan op Prolong met Lift-off! Dat gaf pas vleugeltjes!!! Succes!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s