nieuw in de krantenwinkel: Running.be

Ik ben geen tijdschriftenlezer. Ik heb wel een abonnement op Runner’s World, maar het kost me vaak al veel moeite om dat tijdschrift binnen de maand uit te lezen. Nu sta ik toch weer zo’n 1,5 nummer achter. Ik lees nu eenmaal liever een goed boek in plaats van vluchtige, vaak nietszeggende, artikels.  Af en toe laat ik me wel eens verleiden tot het kopen van een tijdschrift, als ik op een trein moet wachten of zo. Maar het boekje uitlezen gebeurt dan meestal niet. Dus koop ik de laatste maanden amper nog een tijdschrift. Zeker nu ik de e-reader heb en die gaat steevast mee in mijn handtas, als ik nog eens het openbaar vervoer moet nemen.

Maar gisteren stak er een cadeautje in mijn brievenbus. Een gloednieuw “lijfblad voor de Vlaamse loper”, Running.be. Ik heb er geen idee van wie de weldoener is, die dit tijdschrift gratis aan mij ter beschikking stelde. De afzender was de uitgeverij zelf. Misschien krijgt iedereen die zich voor een evenement inschreef via de site een exemplaar? Ik kan het in ieder geval wel appreciëren!

Gisteravond nam ik het tijdschrift al eens een eerste keer grondig door. Met een zeer argwanende blik weliswaar, want zou dit niet een zoveelste flauw afkooksel zijn van Runner’s World? Niets is minder waar. Al bij het eerste artikel viel op dat dit geen korte flutartikeltjes zijn, maar wel doordachte stevige stukken waar je effe aan zit te lezen. Het werd me al duidelijk dat ik mijn e-reader niet zou nodig hebben die avond 🙂 Stuk voor stuk dus boeiende artikels en fijne interviews. Interviews met nobele onbekenden, maar ook met wat bekendere mensen. Die aanpak (met onbekenden) vind ik wel fijn. Ook eens een blik op wat de man in de straat zoal doet op hardloopvlak. Zo is het evidenter om een boeiend verslag over de Marathon des Sables te maken met Tom Waes, maar kiest Running.be dit te doen aan de hand van de ervaringen van een zekere Bjorn. Awel, tof! Ne gewone mens die ook zo’n uitdaging aangaat, dat interesseert mij se! Ook de lactaattesten van Sabine Appelmans vond ik toffe lectuur. Fijn om zien dat niet iedere bekende Vlaming vanuit het niets een basistempo van 14 km/u aankan, maar net zoals ik het met iets tragere tempo’s moet stellen.

Verder apprecieerde ik bijdragen zoals “het nummer 713” of de rubriek “waar liep u dit weekend?” en ook de inkijk op komende evenementen in Vlaanderen is iets dat ik in Runner’s World wel een beetje miste.
Het tijdschrift biedt eigenlijk een uitstekende mix van artikels over hardlopen in het algemeen, trailrunning, evenementen in binnen- en buitenland, ultrarunning, voedingstips en materiaaltips. Voor ieder wat wils dus!

Enige minpunt dat ik tot nu toe kon detecteren, was de coverfoto (zie hieronder). Want geef toe: die Freddy de Kerpel, hoe sympathiek de kerel ook mag zijn, is nu niet bepaald een covermodel dat boekskes doet verkopen. Ik heb mijn wens al geuit bij één van de journalisten én tevens Facebook-buddy om volgende keer een mooie jongen met bloot bovenlijf op de cover te plaatsen. Het oog wil ook wat hé.

 

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s