triestig domein

Na de 10 mijl van vorige week, volgde deze week een “rustweekje”. Woensdag en vrijdag dus rustig wat kilometertjes gelopen zonder te snel te willen gaan. De benen vonden de relatieve rust wel leuk. Woensdagavond kwam daar nog een fietstochtje van (per ongeluk) 28 km bovenop. Die “per ongeluk” slaat op het feit dat ik eigenlijk maar maximum 20 km wou doen, maar dan reed bibi voor de verandering nog eens verkeerd. Het duurde vier kilometer eer ik dat doorhad…en dan moest ik nog terug natuurlijk 😉 Het was in ieder geval nog even een goeie oefening voor de fietstraining die ik morgen gepland heb: ’s morgens vroeg een dikke 30 km heen (naar ’t werk in Antwerpen) en ’s avonds dezelfde afstand terug naar huis. Ben eens benieuwd. Voor de afstand heb ik geen schrik, wel voor de route. Maar ik krijg ’s morgens alvast een fijne gids die me vanaf km 11 gaat vergezellen tot in Antwerpen. Dat maakt het alvast wat plezanter!

Vanmorgen dan terug een lange duurloop in aanloop naar m’n halve marathon. 85 minuutjes tegen een 6:33 min/km (mijn tempo’s zijn nu een beetje opgevoerd, nadat ik met de twee herstelduurloopjes van de week amper nog boven de 130 uitging met m’n hartslag). Ik besloot nog eens van thuis uit naar het Domein van Hofstade te lopen, daar een rondje en dan weer naar huis. Goed voor 14 km. Op m’n Ipod had ik dit keer een podcast van Nigel Williams gezet, toevallig zaterdagavond ontdekt toen ik ITunes aan het afstruinen was naar leuke podcasts. Het bleek in ieder geval gezellig gezelschap. Hij en een andere kerel (wiens naam ik even kwijt ben) die hun commentaar wat leveren op het nieuws van de voorbije week (had wel de editie van vorig weekend nog dus dat ging nog over de week daarvoor), maar een beetje zoals zatte toog-praat.
Na een dikke 4 km was ik dan aan het domein en ik keek al uit naar een rondje trailen. Maar viel me dat tegen zeg. Ik wist al wel dat ze heel het domein aan het afsluiten zijn met een grote zwarte omheining. Gelukkig kon ik nog gewoon binnenlopen (had voor alle zekerheid wel m’n identiteitskaart in m’n Camelbak gestoken, inwoners van Boortmeerbeek mogen namelijk steeds gratis binnen), maar dan kwam dus de teleurstelling. Het eerste stuk tot aan het pad rondom de vijvers was al geasfalteerd, maar toen ik aan het pad kwam, kwam ik terecht op een kiezeltjes-pad. Ik wist niet wat ik zag. Geen fijn oneffen natuurlijk aarden pad, maar een dikke laag kiezeltjes…Bah. Na een paar 100 meter, kon ik een zijpaadje inslaan dat ze gelukkig nog niet hadden vernield, maar dat hield na een 100 meter alweer op en dan moest ik terug die strontkiezels op. Een beetje verder hielden de kiezeltjes op (de zak was op of zo), en sloeg ik terug een pad in en had ik een halve kilometer of zo geen stenen…dan het pad naast de spoorweg en wat lag er daar…jep, kiezels! Aaaaarrggghhh. Welke paljas verzint nu zoiets…Zucht. Halverwege dat stuk ging het gelukkig weer over in onverhard en kiezelloos en kon ik een stukje lopen en gelukkig was het stuk langs de vijver tot aan het sporthotel nog ongerept gelaten (en hopelijk laten ze dat ook zo). Maar vanaf daar is het dan gewoon asfalt én klinkers. Naast het strand lopen er drie paden (waarvan één tot fietspad is gebombardeerd) en alledrie de paden zijn nu met klinkers dichtgelegd (vroeger was er toch ook ééntje onverhard). Pfftt….
Echt triestig om zien. Het laatste stuk natuur waar we naar hartelust deftig wat kilometers konden doen, nu ook om zeep geholpen. Als ik op asfalt of steen wil lopen, heb ik in onze regio keuze te over. Kilometers natuur en onverharde paden zijn er echter niet te vinden. Bij ons in het dorp is er een bos met een pad van welgeteld 500 meter en dan zit je weer op straat. That’s it. Maar in het domein kon ik vroeger gewoon kilometers onverhard lopen en niet over rotkiezels en klinkers. Niet meer dus. Ik was dus enorm teleurgesteld en heb bij thuiskomst gewoon direct naar Bloso gemaild om m’n ongenoegen te uiten. Ik moest m’n teleurstelling echt wel effe uit m’n systeem krijgen (en dat is dus nog niet gelukt).

Soit, ik heb uiteindelijk dus wel 14 km gelopen hoor, in 1u31, dus iets te lang gelopen, maar het liep best wel lekker. Niet moe achteraf. Weer een stapje dichter bij de halve marathon 🙂

Advertenties

3 gedachten over “triestig domein

  1. Enjoyed examining this, very good stuff, thankyou. Talk sense to a fool and he calls you foolish. by Euripides. dcdegebacdke

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s