fietsexpeditie

Maandag eindelijk mijn goed voornemen waargemaakt en met de fiets naar ’t werk vertrokken. Jep, als ik iets in mijne kop krijg, dan doe ik het echt hoor. M’n ventje heeft me nog proberen tegen te houden door me zondag een paar keer voor zot te verklaren. Vooral bij het aanhoren van het weerbericht (vriestemperaturen zondagnacht), begon ik ook wel wat te twijfelen. Maar ‘k had een zware stok achter de deur, waardoor opgave eigenlijk onmogelijk was….iemand die me rond km 11 zou staan opwachten om me verder naar Antwerpen te begeleiden. Héél stiekem zat ik zondagavond nog te hopen dat hij me een mailtje zou sturen om het geheel af te blazen, maar dat mailtje kwam dus niet…Doemme 😉 Dus vlak voor het slapengaan effe alles klaargelegd van kledij (drie lagen, ikke koukleum hé), rugzak gemaakt (gewone kledij had ik vrijdag al op ’t werk gelegd, dus moest er niet veel meer mee) en wekker nog een kwartiertje vroeger dan anders gezet (maw kwart voor 6, auch).

Zondagnacht amper een oog dichtgedaan, zo nerveus was ik. Stom hé. Dus ik was natuurlijk al voor de wekker wakker. Als ontbijt kapte ik een voedzame shake binnen en er ging voor alle zekerheid nog wat sportdrank in m’n drinkbus en om tien na 6 zat ik op de fiets. Koud!! Maar ik had me toch warm genoeg aangekleed (lange warme winterfietsbroek, shirt korte mouwen, sport-fleece-trui, jasje, oorverwarmers, handschoenen). Enige wat ik vergeten was, waren warme kousen. Ik had dus gewoon dunne fietssokken aan en tegen dat ik halverwege was, waren mijn tenen dus bevroren. Echt quasi letterlijk…ik kon er geen beweging meer inkrijgen, best freaky. Maar soit, dat was dan ook het enige ongemak onderweg.
Na 11,4 km stond ik dus bij K. thuis in Sint-Katelijne-Waver en een paar minuten later reden we al weer voort richting Antwerpen. Via allerlei kleine weggetjes ging het door Katelijne, naar Duffel, Lint en zo tot aan de “fietssnelweg” die start vanaf Kontich-Kazerne. Vanaf daar gaat het in een rechte lijn langsheen de spoorlijn tot aan Berchem-station. Onderweg geen enkel verkeerslicht tegengekomen, dus da’s wel leuk. Voor K. mocht het wel een beetje sneller gaan, voor hem was het een zeer relaxed ritje (maar voor mij een heftige training!). Aan Berchem scheidden onze wegen zich en moest ik enkel nog de Singel afrijden richting werk. Na 36 km in 1 uur 40 minuten ongeveer (incl. drie keer lang wachten aan de lichten op de Singel) was ik op het werk gearriveerd. Deugddoend douchke en om iets na 8’en zat ik aan m’n bureau. Moe, maar wel voldaan.

van thuis naar 't werk

Het tochtje zat toch wat in m’n kleren. Heb de hele dag door honger gehad 🙂 En ook wel een beetje een vermoeid gevoel. En dan moest ik ’s avonds (allé, om 16u) nog terug natuurlijk. Die trip ging op m’n eentje en ik besloot dan ook m’n eigen (gekende) route te proberen, want dat tripje van ’s morgens zou ik nooit zelf terug vinden (allé, dat stuk vanaf Kontich-Kazerne tot Katelijne). Dus via de parken naar de Prins Boudewijnlaan, dan aan Kontich even doorsteken naar de N1 (Antwerpsesteenweg) en zo naar Mechelen. Daar via de Dijle dan naar Muizen en zo verder naar huis. Die route viel uiteindelijk reuze-goed mee. Slechts een drietal drukke kruispunten en voor de rest kon ik eigenlijk overal vrij vlot doorrijden (behalve in Kontich-centrum, was effe rampzalig stukje) en dat over een eigen fietspad (behalve dan in Mechelen, maar daar heb ik dan niet de ring gevolgd maar de vesten, waar amper verkeer rijdt). Alleen is de N1 over een groot stuk serieus hellend, maar what goes up must go down hé, en dat stuk naar beneden ging echt wel effe héééél hard.
Deze route is trouwens een stuk korter, nl. net 30 km, en zo was ik na 1 uur 22 minuten weer thuis. Alleen was het een pak saaier dan het gezellige ritje ’s morgens natuurlijk. Dus hopelijk wil K me de volgende keren (over een kleine twee weken ga ik weer) me weer op sleeptouw nemen.

van 't werk naar huis

Advertenties

4 gedachten over “fietsexpeditie

  1. Dapper, zenne, om ’s morgens vroeg op je fietsje te kruipen in die kou! Dat van die bevroren voeten is zeer herkenbaar: ik voelde zaterdag bij aankomst enkel mijn hielen nog. De rest was er precies niet meer… Volgende keer niet vergeten om overschoentjes aan te doen en echte winter-fiets-sokken!

  2. vandaag uiteindelijk terug de fiets op… eindelijk een dag die zich niet vol nattigheid aankondigt… heb je terugweg genomen… en idd… korter, sneller en ook wel fijn fietsbaar… tot binnenkort nogeens?

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s