’t kort af

Nog drie weken te gaan voor m’n Rondje Tilburg. Ik heb er zin in. Voor het eerst in 4 jaar nog eens een halve marathon. En dan te denken dat ik bv. in 2007 eens drie weken na elkaar een halve marathon liep…en nu zit ik al weken op voorhand te “zweten” bij de gedachte er nog eens eentje te gaan lopen. ’t Leven neemt soms gekke wendingen.

Helaas wil de gezondheid weer eventjes niet mee. Het grillige aprilweer zorgt weer voor wat gekuch en gesnotter. Alhoewel dat bij mij ook weer aan m’n allergieën kan liggen. De eerste symptomen (kriebelende keel, jeukende neus) leken daar alleszins op, maar dan kwam die hoest weer op en dan is het toch altijd effe twijfelen…allergie of toch een stevig virus. Ik denk toch nog altijd het eerste, omdat ik me voor de rest wel prima voel.
Afgelopen vrijdag in ieder geval toch maar m’n training overgeslagen en beetje gerust na een zeer hectische werkweek. Maar vanmorgen me er toch aan gewaagd en m’n lange duurloop afgewerkt. Zo drie weken voor D-Day is dat nu eenmaal één van de belangrijkste trainingen en die wou ik dus niet overslaan.

Vorige week had ik al eens een mooie tocht gedaan via het fietsknooppuntennetwerk. Hier in de buurt zijn er niet veel knooppunten, dus de keuze is beperkt. Het toerke dat ik kon doen, volgt een traject dat ik al vaak gedaan heb, nl. via Hever naar de Dijle en dan zo naar Rijmenam. Nu volgde ik echter nog een nummerke voort…dat ging verder via de kronkelende Dijle en dan via veldwegelkes en een rustige woonwijk naar de mooie Dreef hier in Boortmeerbeek. Toen ik weer thuis was, had ik een 14,5 km op de teller. Vandaag besloot ik een stuk van ditzelfde traject te doen, maar dan in omgekeerde volgorde. En het begin en het einde deed ik een iets andere route langsheen Boortmeerbeek-bos(ke). Een mooie tour, heel afwisselend en zo had ik ook de felle koude noordenwind niet altijd pal op kop. Ik kreeg wel een regenbui en forse windstoten over me heen, niet echt my cup of tea maar ja. Deze keer was ik na 15 km (in 1u38min) weer thuis. M’n hartslag bleef bijna de ganse route mooi onder de 140, prima dus.

Volgende week nog één lange duurloop en die loop ik in ’t gezelschap van een 18.000 man of zo? Samen met Jessica en Odile loop ik op ’t gemakske de 10 miles van Antwerpen mee. Heb er heel veel zin in! Lekker lopen in goed gezelschap, altijd fun!

Advertenties

2 gedachten over “’t kort af

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s