gelukzak

Met dit rotweer vind ik het niet evident om mezelf mentaal klaar te stomen om de deur uit te gaan en te gaan trainen. Met momenten lijkt het dan ook eerder herfst dan lente en laat de herfst en winter nu niet echt mijn seizoenen zijn. Toen ik maandag het weerbericht hoorde voor de komende week, spookte dus echt wel de gedachte door m’n hoofd dat er deze week van trainen niets in huis zou komen. Zucht.

Maandagavond dus met wat tegenzin toch m’n sportzak klaargemaakt om mee naar het werk te nemen…met een regenjasje en petje als bescherming tegen de aprilse grillen. Dinsdagvoormiddag op het werk was het een beetje angstvallig de buienradar in ’t oog houden en net op de middag dreigde een donkere wolk boven de regio Antwerpen op te doemen…Toen ik echter om 12u effe buiten keek zag ik geen regen. Mezelf dan maar een stevige sjot onder m’n gat gegeven en vertrokken voor een fikse training. Een wisselloopje van een uur, basistempo D2 (10 km/u) met 6 x 4 minuten aan D3 (11 km/u). Het ging uiteindelijk een beetje sneller dan dat. Eén stukje 4 minuten ging zelfs bijna aan 12 km/u. Nochtans startte de training vrij moeizaam. Het eerste stuk tot aan Park Den Brandt ging namelijk pal tegen de wind in. Het is ook een open stuk met o.m. het viaduct over de ring, waar je dus alle natuurelementen tegen je aan krijgt. Ik raakte met moeite vooruit daar. Ik was dus al redelijk afgepeigerd toen ik een kilometer later aan de ingang van Den Brandt stond. Daar heb ik dan uiteindelijk 4 rondjes (telkens 2 km) gelopen, zodat ik de wind altijd wel van een andere kant kreeg en dat bleek een goeie zet. Met het stuk wind in de rug raakte ik telkens weer even gerecupereerd en zo werd het uiteindelijk een supergoeie training. 10 km in 58,5 minuut ongeveer. En belangrijkste van al: geen drup regen gezien! Oef!! Want met die wind had ik dus echt geen sikkepit zin in nog een stortbui erbovenop.

Vrijdag was het dan weer zo’n bah-dag wat het weer betrof. Het zonnetje kwam wel geregeld piepen, maar in het naar huis rijden kreeg ik wel weer zo’n fikse hagelbui over me heen (gelukkig zat ik droog en wel in de auto). Ik had echter toch het goeie voornemen om nog eens met de club hier in Boortmeerbeek te gaan trainen. Maar ook nu was het constant argwanend naar buiten kijken en de lucht zag er dreigend uit. Om kwart na 7 scheen de zon echter weer en ben ik toch maar naar de bende hier om de hoek getrokken. Heel veel volk was er niet, buiten de nieuwe lichting start-to-runners (nieuwe sessie is dinsdag gestart), twee tragere dames en dan de bende oudere krasse knarren die geen schrik hebben van een duurloopje tegen 12 km/u te lopen. Maar me dan toch maar bij die mannen gevoegd in de hoop dat ze voor een lieve charmante dame als ik hun tempo ietske zouden laten dalen. Twee van de mannen deden dat gelukkig wel en we gingen in het begin dus tegen een 11,5 km/u (een pak meer dan de voorgeschreven 10 km/u die ik eigenlijk moest doen). Na een km of twee kruistte een koppeltje ons pad die soms ook met de club meelopen. Ze besloten een stukje mee te lopen met ons, maar dan aan 10 km/u. Oef. Dus effe met hen gelopen en de rest ging verder. Helaas voor mij sloegen ze enkele kilometers verder weer af om hun eigen weg te vervolgen. Ik zag in de verte wel W. en compagnie lopen en ging erachteraan. Hen echter bijbenen zou té veel energie vergen en dat leek me een te groot risico. Dus heb ik een stuk parcours afgesneden en rond km 7 zag ik hen weer opduiken en kon ik hen terug vervoegen. W. besloot dan bij mij te blijven en samen gingen we dan weer voort aan een 11 km/u. W. is dan ook nog een tettergat van jewelste en ik kon zelf ook wel goed blijven babbelen ondanks het (voor mij toch) vrij stevige tempo. Dat gaf me wel een goed gevoel eigenlijk! Vlak voor het einde werden we dan toch even op een kortstondig buitje getrakteerd, maar op dat moment was dat best wel welkom, effe lekker verfrissend. Na 10,1 km in een 58 minuten stond ik dan weer thuis. Dik tevreden over deze training.

En twee keer dus dikke gelukzak geweest wat het weer betreft! Joehoe!!

Vandaag was dan een rustdagje en morgen dan de 10 miles. Het weer ziet er opnieuw nogal dreigend uit. Gelukkig heb ik afgesproken met Jess en Dillie, geen excuus mogelijk dus om toch maar thuis in m’n luie zetel te blijven hangen  🙂 En ‘k zal gewoon hopen dat de buien vallen op de moment dat ik in één van de tunnels op het parcours aan het lopen ben 🙂

Advertenties

Een gedachte over “gelukzak

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s