verrast!

Na de 10 miles had ik niet veel nood aan een extra rustpauze of zo. Maar een onverwachte vergadering op dinsdag zorgde er toch voor dat ik pas woensdag de loopschoenen weer kon aanbinden. Het was weer spannend wat de weersomstandigheden betrof. Die dekselse aprilse grillen toch. Die woensdag zag ik weer vanalles passeren buiten, maar toen ik rond 12u de deur van m’n werk uitging was het net droog. De wind, dat was wat anders. Het was duwen en sleuren om tot in ’t Park Den Brandt te geraken. Daar dan maar rondjes gedaan Op het schema stond een intervaltraining van 1000-800-600 met telkens 1 minuut pauze en die hele reeks 2 keer. In het park had ik hiervoor een vrij vlak rondje van zo’n 600 meter. Op die manier had ik de wind wel eens van alle kanten, maar toen het ook even begon te plenzen boden de bomen ook de nodige beschutting. De training verliep super eigenlijk. Beentjes hadden niets meer te lijden van de inspanning van zondag. De tweede reeks ging zelfs sneller dan de eerste keer, jiehaa.

Vrijdag terug training onder de middag en opnieuw weer wachten tot vlak voor het vertrek om te zien wat ik toch zou aandoen van kledij (ik voorzie tegenwoordig gewoon alles in mijn sportzak). Uiteindelijk het risico genomen van gewoon in shirt met korte mouwen en een halflange tight te vertrekken. M’n collega-lopers (ik ben meestal nooit alleen onder de middag) hielden het allemaal nog bij lange mouwen. Maar m’n keuze bleek de juiste. De temperatuur was net goed te doen, en de wind was wel hevig maar voelde niet te koud aan. Deze middag stond er een uurtje lopen op m’n schema (het werd uiteindelijk 10,2 km in 61 min) en ik besloot nog eens naar het Brilschanspark te lopen. Da’s eens wat anders dan de drie parken die ik anders doorloop (Nachtegalenpark, Middelheimpark en dan Den Brandt). Vanuit het Brilschanspark gaat er een voetgangersbrug recht de Ring over en ik zag op een bord dat er aan de andere kant van die brug ook een parkje was. Leek me wel eens leuk tot daar te lopen, dus zogezegd zogedaan. En toen openbaarde zich daar voor me toch wel een heus stukje natuurgebied. Ik kon m’n ogen niet geloven. Dat parkje aan de andere kant, gewrongen tussen de Ring en de Singel (ook drukke doorgangsweg), met de mysterieuze naam “Wolvenberg”, was dus een ongelooflijk aangenaam stukje natuur, met een single-track parcours (afgepeild) van 1 km lang. Geen levende ziel te bekennen en op de meeste stukken zag je zelfs niet dat je je middenin de stad bevond.

Ik ben achteraf toch even gaan googl’en en vond dit stukje uitleg op de site van Antwerpen:

Wolvenberg is het enige natuurgebied gelegen in de binnenstad van Antwerpen. Het is een gebied met nogal wat hoogteverschillen, een aantal waterplassen en verschillende graslanden.

De natuur in Wolvenberg heeft zich jarenlang ongestoord kunnen ontwikkelen. Hierdoor heeft het domein een natuurlijk, verwilderd uitzicht. De werkgroep ‘Wolvenberg Natuurlijk’ van vzw Natuurpunt, die het gebied beheert, tracht het park in deze bijna-natuurlijke vorm te bewaren. Er is een bewegwijzerde wandeling en vzw Natuurpunt organiseert regelmatig geleide wandelingen.

En daar moet ik dan heel mijn jeugd voor in Antwerpen hebben doorgebracht, dat ik dit dus zelfs niet wist, haha.

Soit, een plekje gevonden om wat aan trailrunning-training te doen dus. Oké, ’t is wel maar een lus van 1 km, maar da’s al beter dan niks natuurlijk, en dan doe ik wel een paar rondjes (en wissel ik van richting, héhé).

Ik vond helaas her en der op Google ook al onheilspellende berichten dat projectontwikkelaars zwaar zitten te azen op dit stukje natuur. Zucht dubbele zucht…

Advertenties

Een gedachte over “verrast!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s