terug fan

Een paar weken geleden deed ik hier even mijn beklag over de toestand van het Domein van Hofstade en dan met name over enkele stukken pad die bezaaid waren met kiezelsteentjes enzomeer. Ondertussen ben ik achter de ware toedracht van die actie gekomen en kan ik daar enigszins begrip voor opbrengen. Maar ook is de toestand er nu ook al weer fors verbeterd.

Eerst die ware toedracht. Blijkbaar zijn mountainbikers er nogal fel tegenaan gegaan vorige herfst en winter. Hun bandensporen lieten diepe groeven na in de paden, groeven die dan bij overtollige regen stevig volliepen met absurd diepe modderpoelen tot gevolg. En dan begon het in januari keihard te vriezen met als gevolg dat die modderpoelen aanvroren en voor levensgevaarlijke toestanden zorgden. Na de vries kwam de dooi met weer die modderellende en eigenlijk een onbeloopbaar parcours. En om die reden werden dus stukken parcours bekiezeld. Begrijpelijk dus.

Nadat ik bovenstaande van twee betrouwbare getuigen vernam, maar ook via een mail van Bloso zelf, besloot ik vandaag het Domein dus een herkansing te geven. Vandaag stond me nog een laatste duurloop van 1,5 uur te wachten en gelet op alweer een grillig weertje buiten, vond ik het ideale omstandigheden om in het domein te gaan lopen (m.n. de wind langs alle kanten en beschutting onder het bladerdak tijdens regenbuien). Gelukkig bleven beide weerfactoren redelijk uit mijn buurt vanmorgen.
Op dat anderhalf uur heb ik zowat alle paden belopen, zowel het groot stuk onverhard en de ringlaan (fietspad) dat rondom het andere deel gaat. Het onverharde stuk was heerlijk om lopen. De stukken die de vorige keer ellendig waren doordat ze net bekiezeld waren, lagen er nu ook weer beter bij. De kiezels zijn wat gezakt en goed aangestampt geraakt de voorbije weken, zodat het een pak minder los lag dan de vorige keer. Voor ik het wist had ik in dat anderhalf uur 14 km afgelegd, een heerlijke training dus.

En bij deze dus terug fan van het Domein van Hofstade! Alleen nu wat afwachten hoe vlot ik er binnenkort binnengeraak, want de omheiningen zijn ondertussen allemaal geplaatst en van zodra het goed weer wordt, gaan de poorten dicht en is het enkel nog via de hoofdingang en langs de kassa passeren! Gruwel. Jammer dat het zo ver is moeten komen, zucht.

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s