conversatie met een peuter (23 maanden)

Met vrije vertaling van zeer intensief peutergebrabbel en gebaseerd op waar gebeurde feiten opgetekend deze avond rond 18u30…

Setting:
peuter speelt met een gamma oude matchbox-autootjes in zijn kamer. Mama probeert al twee dagen lang die matchboxkes een vaste opbergstek te geven in een schoendoos met een afbeelding van Cars. Peuter wil daar niet van weten, de autootjes mogen niet in een aparte opbergdoos maar gewoon los in zijn grote speelgoedkoffer bij zijn andere speelgoed.

Mama haalt de Cars-doos uit de kast: hier jongen, kijk eens wat een mooie doos voor je autootjes. Gaan we ze daar eens allemaal instoppen en dan mag je ze er terug uithalen. Keileuk!!!

Peuter: neenee, die doos hoort in de kast. Mijn auto’s horen hier. Je moet die doos NU terug in de kast steken. Daar horen geen auto’s in, ook al staat er een auto op de doos.

Mama: maar alle jongen, net omdat er een auto opstaat, is het toch leuk dat je er ook auto’s in stopt?

Peuter: maar nee mama, wat is dat nu voor zever? Die doos NU in de kast, allé hop!! (wijst met zijn vingertje naar de kast en gesticuleert wild).

Mama geeft niet op en stopt een autootje in de doos.

Peuter schreeuwt: nééééééé!!! (haalt boos de auto weer uit de doos). Mama, je moet de doos NU terug in de kast steken, ik ga het niet meer opnieuw zeggen hé.

Mama capituleert, maar haalt een andere doos (met een superheld op afgebeeld) uit de kast.

Peuter: nééééé mama, die doos moet ook terug in de kast!

Mama: maar alle, da’s toch een leuke doos voor je autootjes?

Peuter: alle mama, wat zeg jij nu. Hop, die doos terug in de kast en wel NU! (wijst naar de kast)

Mama legt de doos terug in de kast, gaat naar zijn nachtkastje, waar een leeg rieten mandje onderin staat. Gaat met het mandje naar peuter.

Peuter: mama, met wat kom je nu weer af? Da’s toch het mandje dat in mijn nachtkastje staat. Leg dat daar NU onmiddellijk terug in….(wijst wild gesticulerend naar zijn nachtkastje, pakt de hand van mama beet en trekt haar richting nachtkastje. Mama gehoorzaamt braaf ;-)).

Peuter: mama, kunnen we nu eindelijk wat spelen met de autootjes?

Gevolg: de autootjes liggen ook deze nacht weer in zijn grote speelgoedkoffer….Tegen zo veel overtuigingskracht bleek ik toch niet opgewassen… 😉

Advertenties

3 gedachten over “conversatie met een peuter (23 maanden)

  1. En dan denken wij al ‘pfff’ als mama en papa óók water moeten drinken. En óók een boterhammetje moeten eten. Die van jullie kan er precies nog wat meer van. Heerlijk, toch?

  2. Geef hem eens ongelijk. Autootjes dienen niet om in een doos te zitten, daar moet je mee spelen :-). Dat belooft voor later, zoveel wilskracht. Neem je cursus onderhandelingstechnieken nog maar eens door!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s