gezien: Dark Shadows

Wat doe je als je huis overhoop ligt door verbouwingskarweitjes en je zoonlief dan maar eens een nachtje op logé stuurt om zelf wat te bekomen: naar de cinema gaan! Allé, dat was toch ons idee. Hubbie gaat bijna wekelijks naar de cinema, maar nu bibi eens meekon mocht bibi ook de film kiezen. En waarvoor gaat een vrouw dan: voor hubbahubba Johnny Depp natuurlijk! Die speelde weer een rol om U tegen te zeggen in de allernieuwste Tim Burton-film. Tim Burton + Johnny Depp = magie, dat hebben ze in het verleden al wel meer bewezen. En ook nu werd ik absoluut niet teleurgesteld. De titel van de film + de wetenschap dat er sprake is van vampieren, doet misschien vermoeden dat het om een enge film gaat. Dat is het dus absoluut niet. Een rasechte komedie ja! Met humor die ik echt wel kan smaken. Johnny Depp met oneliners om van te smullen (op de vraag: “Are you stoned or something?” het grandioze antwoord: “They tried stoning me, my dear. It did not work”). en die blik van hem die gewoon al duizenden uitdrukkingen omvat. Heerlijk!

Het verhaal is simpel en op zich niet veel omvattend. Gewoon leuk entertainment dus, en blijkbaar gebaseerd op een televisiefeuilleton. Johnny Depp speelt Barnabas Collins, een rijke erfgenaam van de Collins-familie die het gelijknamige Collinsport stichtte in het Amerikaanse Maine. Het verhaal start in de jaren 1770 ongeveer. Barnabas wordt vervloekt door de heks Angelique (omwille van onbeantwoorde liefde), omgetoverd tot een vampier en vervolgens opgesloten en begraven in een kist. 200 jaar later, onze jaren ’70 dus (de tijdsgeest van toen wordt heel tof in beeld gebracht), wordt hij per ongeluk terug opgegraven en komt zo weer vrij. Barnabas wordt natuurlijk ook direct 200 jaar in de toekomst gekatapulteerd wat tot hilarische scènes leidt. Zijn eerste halte is zijn oude huis, een heus mansion, dat thans bewoond wordt door een verre afstammelinge, Elisabeth Collins (Michelle Pfeiffer), haar dochter Carolyn (grandioos gespeeld door dat meisje dat ook al schitterde in Kick-Ass, Chloe Moretz), en dan nog de broer van Elisabeth, Roger (Johnny Lee “Trainspotting” Miller) en zijn zoontje David, die geesten ziet. Er is ook een gouvernante, de jonge Victoria, die een reïncarnatie lijkt van de eerdere liefde van Barnabas. Het huis wordt ook nog bewoond door de excentrieke dokter Julia Hoffman (gespeeld door Helena Bonham Carter) en een maffe groundskeeper. Allen sluiten ze direct Barnabas in hun armen, zeker als blijkt dat hij een fortuin in de kelders van het huis bewaart. Echter komt de oude rivale van Barnabas, heks Angelique, ook weer op de proppen en begint een eigenaardig machtsspelletje tussen de twee met hilarische toestanden tot gevolg.

Criticasters zullen zeggen dat deze film alle mogelijke diepgang mist, en daar hebben ze wel gelijk in hoor. Er zitten trouwens ook wel wat gaten in het verhaal en sommige scènes zijn meer “bladvulling” als het ware, zoals de scène met Alice Cooper (leek me eerder een uitvlucht om die oude rocker nog eens wat zichtbaarheid te geven, maar soit). Maar de acteerprestaties, de zalige humor en gewoonweg de fun die van het scherm droop, maakte dat voor mij allemaal goed. De film bood me net wat ik die avond nodig had, een avondje fijn vermaak, en soms hoeft een film niet meer te bieden dan dat, niet?

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s