gevonden!

Overmorgen loop ik voor het eerst in drie jaar weer eens een heuse trailrun mee. En daar ben ik eigenlijk niet echt voor getraind. Nou ja, niet dat ik daar zoek te winnen hé. Met een laatste plaats ben ik ook al content. Het gaat om de ervaring en ik ga vooral genieten van de mooie natuur. Uiteraard ga ik zo veel mogelijk proberen lopen, 20 km moet nog net wel lukken, maar als er echt steile klimmetjes inzitten ga ik wel op wandelen overschakelen.

Maar allé, het vooruitzicht naar zondag deed me de voorbije twee weken wel vooral de modderige zandpaadjes in parken opzoeken in plaats van het asfalt. Zo liep ik afgelopen zondag een uurtje in het Domein van Hofstade en dat ging volledig op de onverharde paden. Ik zocht her en der ook het mountainbike-parcours op, dat is daar in Hofstade nog meer “off the beaten track” in vergelijking met het joggingparcours. Gelukkig kruiste ik net geen mountainbikers. Een heerlijk duurloopje en mijn nieuwe Brooks Cascadia geraakten zo nog wat beter ingelopen.
Woensdag liep ik onder mijn middagpauze en zocht ik de drie parken weer op, zodat ook die keer de stukjes asfalt zo veel mogelijk beperkt konden blijven. Een wisselloopje van een uur, waarbij ik om de 5 minuten van tempo wisselde. Heerlijke training! Zo’n wisselloopjes doe ik dus héél graag, de tempowissels zorgen telkens weer voor wat afleiding en dan vliegt zo’n uurtje echt wel voorbij.
Vandaag dagje verlof zodat ik voor de verandering eens in de namiddag ging lopen, terwijl Seppe in bed lag voor zijn namiddagdutje. Er stond een rustig duurloopje op het schema en dat werd het ook. Maar ik trok wel opnieuw de Brooks Cascadia aan en nam de kortste weg richting Boortmeerbeek-bos. 800 meter asfalt héén en 800 meter asfalt terug en alles daartussen lekker onverhard. Eerst nog een aarden weg richting het bos en eenmaal in het bos is het best wel genieten en zwoegen tegelijkertijd. Jammergenoeg is het echt wel heel klein en ben ik dus rap aan het einde van de paden en kom ik telkens weer op de baan terecht.

Maar vandaag toch weer een ontdekking gedaan! Ik had al eens een loper zien opduiken vanuit een hoekje van het bos. Ik vroeg me toen echt wel af waar die dan had gelopen. Maar zie! Vandaag heb ik het gevonden. Het vergde wel wat avontuurlijk bloed, maar vandaag zat dat echt wel in mijn lijf. Ik moest dus even een paadje inslaan, onder een omgevallen boom doorheen gaan, dan twee modderpoelen oversteken en drie stukjes zwaar geaccidenteerd pad (een nogal slungelig opgeknapt stukje pad met stukken bakstenen en zo, heel bizar) overgeraken en dan kwam ik er…trailheaven! Heuveltjes, paadjes, een stuk mul zand. Allemaal bijeengeperst op een klein lapje grond, maar ik heb op dat stuk mezelf toch wel een dikke 20 minuten geamuseerd met alle paadjes op en af te lopen, te klimmen, weer naar beneden te denderen, door het stukje zand te ploeteren. Ne mens moet content zijn met de kleine dingen des levens hé.


Het waren natuurlijk geen 20 km, eerder slechts een kilometer of negen die ik vandaag liep, maar ik kijk nu nog meer uit naar de trailrun van a.s. zondag. Nu alleen nog hopen dat de voorspelde onweders niet net losbarsten op de moment dat we daar aan het rondploeteren zijn, want dat zou wel eens wat roet in het eten kunnen gooien…

Advertenties

2 gedachten over “gevonden!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s