hoog tijd…

voor nog eens een sport-update!

Na de Helicopterrun heb ik slechts twee daagjes echt stilgezeten. Kan ook moeilijk anders, want eigenlijk is ondertussen het schema voor de marathon van Zeeland aangevat. Met nog een dikke 4 maanden te gaan, wordt het stillekesaan “serieus”. Tot aan de marathon heb ik maar één wedstrijd meer gepland en da’s die fameuze “Trail des Fantômes” in de Ardennen, en die doe ik ook mee als training voor Zeeland. Dus tot 6 oktober heb ik alleszins geen echte wedstrijdstress meer, prima voor mij 🙂
Geen idee hoe mijn marathontraining er zal uitzien de komende maanden. Coach Tiny laat nog niet in zijn kaarten zien, hij geeft me altijd schema’s voor de komende 6 weken. Het huidige loopt zo tot half juni. Misschien maar goed ook, hoef ik nu al niet te stressen over een duurloop van 30 km te lopen op zondag 16 september of zo (veel kans wel dat er zoiets gaat staan dan, tegen die datum, haha). Nee, maximaal 6 weken vooruitkijken is wel beter voor mijn gemoedsrust.

Afgelopen woensdag had ik een dagje verlof en kon ik ’s morgens gaan trainen, in de koele ochtendlucht dus. Heerlijk. Had nog eens het Domein van Hofstade uitgekozen en dat lag er rustig en vredig bij op zo’n woensdagochtend. Een uurtje wisselloop à 10 km/u met 10 blokken van 1 minuut aan zo’n 11 km/u. Ging super!
Vrijdag was het andere koek: pal op de middag gaan lopen onder m’n lunchpauze. De zon brandde ongenadig. Gelukkig stond er ook wat wind, dat hielp een beetje. Toch maar het Park Den Brandt weer uitgekozen omdat ik daar quasi heel de tijd beschut kan lopen. Had een flesje water mee dat ik strategisch op het parcours had geplaatst. Zo kon ik om de 2 km even drinken en dat was echt nodig. Na elke 2 km kwam ik compleet uitgedroogd aan het zelf-georganiseerde drankenpostje aan, met het gevoel alsof elke druppel vocht uit mijn lijf was verdampt. Nie normaal. Maar al bij al een heel goeie training gelopen (10,2 km in een uurtje) en oké, het is warm, maar ik geniet eigenlijk ongelooflijk van dat zonnetje op mijn lijf. En gelukkig bestaat er water om te verfrissen en het vochtgehalte weer wat op peil te brengen.
Nog van dat please!

Zondag dus! Lange duurloop dag en coach Tiny is onverbiddellijk. Ik dacht zo na die Helicoptterrun vorige week dat ik wel een weekje rust kreeg, maar niks van dat! Verdikke al terug 1,5 uur gaan lopen ja! Maar dat bolde goed hoor. Op deze zondag er zelfs speciaal om 7u voor opgestaan, kwestie van de ergste hitte voor te zijn. Het duurde wel tot kwart voor 8 eer ik effectief de deur uit was (zondag-ochtend-traagheid), maar daarna een heerlijk toerke van 14,2 km gelopen in 1u31 minuten, meer moest dat niet zijn. Enig minpuntje was de invasie van muggen net op de plaats waar ik effe een héél dringend pitstopje moest maken. Op die 30 seconden had ik 10 beten te pakken en niet van die kleintjes hé. Nee, van die megabeten van zo’n 3 cm doorsnede. Geen idee wat voor muggen dat waren, maar het waren kleine monsterkes in ieder geval. Jeuk jeuk jeuk! Al drie dagen aan een stuk. Grrrrr…..

Maandag dan dagje rust en dat was een genietdagje in Cadzand en Sluis met mijn twee ventjes. Energie opgedaan tot en met, zodat ik vandaag met de fiets naar ’t werk ben gereden. Op m’n eentje ook al weet ik dat K. misschien ook met de fiets ging? Sorry joh, maar de vorige keer was ik de hele dag uitgeput na jouw tempo ’s morgens gevolgd te hebben, haha. Deze keer dus op mijn eigen relaxte tempo en dat ging vlotjes. Tijdens het fietsen de stopwatch (garmin dus) telkens stopgezet als ik voor een rood licht stond, zodat ik eens een deftig zicht kreeg op mijn echte fietstempo. Heenrit ging zo aan 23,4 km/u gemiddeld en de terugrit aan 24,1 km/u gemiddeld. Nog niet veel soeps dus, maar ‘k moet ergens starten hé. Zo veel heb ik het voorbije jaar nog niet gefietst (in 2012 nog maar 235 km, da’s gene vette hé). Nog veel te oefenen dus. Als het volgende week mooi weer is, gaat het weer eens een keer op de fiets naar ’t werk.

Morgen geen rustdag, wel intervaltraining…aaaargggghhhhh, not my favourite…

Advertenties

Een gedachte over “hoog tijd…

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s