birthday boy! (photo a day – 4 juni – close-up)

Een nieuwe dag, een nieuwe foto. Vandaag als opdracht “close-up”, dus een fotootje van onze jarige is op zijn plaats 🙂

Vandaag werd onze Seppe dus 2 jaar! Hiep hiep hoera! Ik ga hier niet met clichés aankomen (jaja, de tijd vliegt, ze worden zo snel groot etc….). Ik vind het een heerlijke tijd nu. Dagelijks leert ie bij, komt ie met nieuwe woordjes af en wil ie wat zelfstandiger worden. We houden al heelder discussies en  doen zot tegen elkaar. Hij haalt deugnieterij uit (zeer doelbewust), plaagt mama en papa, maar wil evengoed af en toe gewoon eens lekker komen knuffelen. Heerlijk toch. Dus laat hem maar lekker twee zijn, ik vind dit leuker dan een plat boeleke van enkele dagen oud hoor 😉

Het was trouwens een heus feestweekendje voor onze knul. Zaterdag hielp ie mee zijn kinderledikant (spijlenbed) om te bouwen naar een heus groot bed. Dat was altijd zo voorzien. Dus geen nieuw bed te kopen, enkel een matras moest er nog aangekocht worden. En vijzen! Want bij de verhuis is hét doosje vijzen kwijtgeraakt, waarmee de latoflex moest vastgezet worden aan het bedframe. Maar ’t is allemaal goedgekomen. Terwijl papa uit winkelen was (brico) haalde mama het spijlenbed dus uit elkaar, terwijl Seppe in zijn kamer aan het spelen was en mama nauwgezet in het oog hield. Maar hij kon er goed mee om en was vooral nieuwsgierig. Dus legde ik hem uit dat hij voortaan in een groot bed zou slapen, zoals de grote mensen. Daar kreeg ik dan een stevige “ja!” op terug. Het ineenzetten van het nieuwe bedframe verliep goed, tot een plank recht op mijn voet viel. Daar heb ik nu twee dagen later nog steeds last van. Maar soit, ’t is gelukt en Seppe was superblij met zijn grote bed. Dezelfde namiddag deed hij er direct een middagdut van 3 u in (zodat ik ondertussen zijn speelhuisje ineen kon zetten) en ’s avonds lag hij ook direct in dromenland. Voor de volledigheid: we hebben ook een speciale bedrand gemonteerd langs de vrije kant van het bed. Ons wroeterke rollebolt nog naar alle kanten en dat ding houdt toch wel valpartijen tegen. En ’s nachts leg ik het kleine matrasje van zijn kinderbedje nog naast het bed, voor moest ie avontuurlijk worden en over die bedrand willen kruipen (de reden waarom we hem verhuisden….hij klauterde uit zijn spijlenbed). Maar tot nu toe is elke dut zonder incidenten verlopen, hij voelt zich al helemaal thuis in zijn nieuwe bed.

Het speelhuisje in den hof is zijn “grote” cadeau van ons en oma (zijn meter) en opa. Omdat hij graag in zo’n dingen kruipt, merkten we in de speeltuin in Planckendael én in de crèche. En zo kan hij wat spelen in de tuin, terwijl wij zitten te aperitieven op ons terras (jep, we kochten dat ding om egoïstische redenen, haha). Met dat het zaterdag nog goed weer was, hebben we hem dan dus al die cadeau “gegeven”. Hij was er direct wild enthousiast over. Het is een huisje van het merk Little Tikes, met een minikeukentje (eigenlijk een plastieken kookvuurtje met twee draaiknoppen), een telefoontje (waar hij luid “hallo” tegenroept), een deurbel met 6 geluidjes (zalig leuk om zien), en een picknicktafeltje met twee stoelen. Er zaten ook allerlei attribuutjes bij, om zelf een heuse picknick te kunnen houden. Vooral de nep-hotdog is hilarisch eigenlijk 🙂 En dat voor een goeie prijs op de kop kunnen tikken bij Dreamland. Hoe hij ermee speelt, zie je op volgend filmpje:

Zondag was het dan het echte feestje, met alle grootouders, mijn broer (peter) en een tante. Volop aandacht voor onze jongen, die zichtbaar genoot. Van zijn peter en de bomma en bompa kreeg hij dan nog een stoere loopfiets. Hij is alleen nog drie centimeter te klein om er nu al mee te rijden, maar hij had er alleszins al veel goesting in. Een collectie boeken is ie ook nog rijker, wel goed, want ons heldje is nog altijd een boekenwurm van jewelste. Quasi dagelijks neemt hij zijn hele collectie boeken door en er zijn er al een paar zodanig verslonden dat ze nu helaas rijp zijn voor de vuilbak, ze hangen in stukken vaneen 😉

De verjaardagtaart smaakte ongelooflijk lekker, uren lang heeft hij dan nog gespeeld en om 19u viel ie uitgeput in ’t slaap in zijn grote bed. Tot daar het verjaardagsfeestje 🙂
Vandaag mocht ie naar de crèche. Jarigen worden in de crèche ook uitgebreid gevierd. Er staat een grote troon in de refter en met zijn koningskroon (die was dus gemaakt door zijn juf) mocht hij dan een hele dag koning spelen 🙂 Hij was doodop toen hij thuiskwam, letterlijk moegespeeld. Zo hoort het hé 🙂

Advertenties

Een gedachte over “birthday boy! (photo a day – 4 juni – close-up)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s