topmomenten op zondag (photo of the day – 10 juni – het beste moment dit weekend)

Een leuk opdrachtje in het lijstje van dagelijks te trekken foto’s: het beste moment dit weekend. Tja, als je er zo eens bij stilstaat, zijn er altijd wel leuke momenten om te herinneren.

Zaterdag was nochtans niet zo’n topdag. Maar als ik er dan even over nadenk: de belastingbrief invullen is een hell of a job. Maar toen ik het (voorlopige) resultaat zag, lachte ik toch wel even heel hard, van blijdschap hé. Beter dan verwacht. Als het klopt tenminste, vandaar de “voorlopig”. De 18e juni ga ik ermee langs het belastingkantoor. Niet zo zeker of de investering in de nieuwe ramen nog aftrekbaar is, en dat zal een serieuze slok op de borrel schelen. Dus we jubelen “onder voorbehoud” 🙂

Vandaag was echter een echte topdag. Vanmorgen de wekker laten aflopen om 7 u, om op tijd de deur uit te zijn voor m’n lange duurloop. De lengte van die duurloop viel vandaag nog mee. Vanaf volgende week wordt het andere koek, zag ik al op het schema. Nu was het 1,5 uur en dat ging er weer gezwind door. Ik werd vooral goedgezind van de straalblauwe hemel en het verwarmende zonnetje. Toen ik de deur uitging vond ik het nogal frisjes, zo in mijn t-shirtje. Maar het zonnetje maakte dat snel goed. Naar het Domein van Hofstade gelopen (4 km enkele richting), daar even lekker de paadjes rondgehobbeld en dan weer naar huis. 15 km op de teller, in 1 u 36. Dat nemen ze me niet meer af.

Wat ik echter nog vergeet te vermelden: vorige week zaterdag meldde ik hier dat ik stomweg een plank op mijn voet had laten vallen, bij het ombouwen van onze Seppe zijn bed. Dat had tot gevolg dat ik een hele week noodgedwongen met All Stars aan mijn voeten rondliep, tot op het werk toe. Het waren de enige schoenen, naast mijn loopschoenen, waar ik nog inkon met die voet. De “knoesel” van mijn grote teen zag wat blauw, geschaafd en is dus wat dik en vooral heel pijnlijk bij de minste wrijving. Gelukkig had ik met het lopen geen probleem. Dinsdag probleemloos een stevige tempoloop met W. van de club afgewerkt (10,8 km in een uurtje) en donderdag een duurloopje van 10 km in 59 min onder m’n middagpauze.
Maar wat gebeurde er dan vrijdag? Onze Seppe heeft een nieuw favoriet boek. Een groot flapjes-prentjes-boek van de boerderij, een gigantisch loodzwaar ding en ik vervloek op dat vlak eventjes mijn schoonmama (sorry ma!) dat ze dat boek cadeau gaf. Hij wil het dus elke morgen even lezen en vrijdag liet hij het ding pardoes vallen, met de scherpe punt dus recht op….diezelfde knoesel die al geschaafd en blauw was. Man man man, dat deed zeeeeer!! En even later zag zowat heel mijn grote teen bont en blauw en die knoesel nog blauwer dan hij al zag. Ik raakte nu maar met veel moeite in die All Stars en het was manken troef de hele dag.
Maar om een lang verhaal kort te maken…het deed vanmorgen pijn om mijn rechterloopschoen aan te trekken, maar het is gelukt, en gelukkig had ik geen last tijdens het lopen. Oef 🙂

Tot daar topmoment één van de zondag. Het tweede kwam deze namiddag. Na enkele maanden intens werken en weken lang een grasveldje dat aan het groeien was, is deze namiddag de grote nieuwe speeltuin achter onze hoek officieel open gegaan. En dat ging gepaard met een feestje voor de hele wijk. Supergezellig en onze Seppe amuseerde zich kostelijk. De speeltuin is heerlijk, er is een Finse piste rondom (dat geeft leuke vooruitzichten voor over een jaar of 2…Seppe alleen spelen met zijn vriendjes, en mama toerkes doen op de Finse piste :-)), soit…een goed initiatief van de gemeente.

En daar komen dus ook de twee foto’s hieronder vandaan. Genomen op één van de speeltuigen (waar hij quasi helemaal alleen via een touwenladder naar boven klom om vervolgens via de glijbaan weer naar beneden te duiken) en van één van de animatrices kreeg hij een frisco om te eten en echt waar….dit is zijn allereerste frisco en dat smaakte hem blijkbaar goed 🙂 Tot voor kort moest hij helemaal niet van ijscreem weten, die fase is precies voorbij 🙂 Tot onze verbazing dronk hij nadien ook met een rietje uit een flesje water. Waar hij dat geleerd heeft? Een paar weken geleden probeerden we dat ook al eens, en toen blies hij altijd op dat rietje en begon het kapot te bijten. Nu dus héél flesje leeggedronken met het rietje…Fascinerend 🙂

Op naar de volgende topmomenten!

Advertenties

2 gedachten over “topmomenten op zondag (photo of the day – 10 juni – het beste moment dit weekend)

  1. Hoog tijd dat we hier ook eens ijsjes proberen … maar ’t weer laat ’t precies niet toe :(. ’t Mag gerust wat warmer worden. Verder gaat drinken met een rietje hier al een maand of drie zonder problemen, maar dat grote bed is nog niets voor haar. En verder … fijn om te lezen dat jullie een super weekend hadden! Trouwens … geweldig hoe sportief jij blijft … Je zou het niet zeggen als ik je eens zag met dat jurkje aan :p

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s