“building art” in Antwerpen (photo a day – 12 juni – vanuit een lage hoek)

Sinds enkele weken prijkt er op ons kantoorgebouw in Antwerpen een ferm kunstwerkje. Een optische illusie waardoor het lijkt alsof er een zakenman op een schommel doorheen ons gebouw zwengelt. Ik vind het persoonlijk héél ferm om zien. Alleen jammer dat het moeilijk zichtbaar is vanaf de Ring (het gebouw op zich is wel zichtbaar vanaf de ring, maar het zicht op het kunstwerk zelf gaat schuil achter de bomen langsheen de berm). Je moet dus al op de Singel rijden om het te aanschouwen.

Momenteel werk ik trouwens niet in dat gebouw. Sinds juni vorig jaar zitten we in het lage kantoorgebouw er vlak naast, waar ik op het gelijkvloers zit met zicht op de parking (niet zo interessant dus). Reden voor die verhuis zijn de gigantische verbouwingswerken die nu dus al een jaar aan de gang zijn. Het volledige 16-verdiepingen-tellende kantoorgebouw werd volledig tot op de structuur gestript. De afbraak van de spiegelramen was zo best wel spectaculair om zien en sinds een paar weken hangen alle nieuwe ramen eraan. Vanaf eind november zouden we terug naar ons vertrouwde gebouw moeten verhuizen waar ik op het 14e verdiep kom te zitten met zicht op de Ring en de parken waar ik regelmatig ga lopen 🙂 Heel wat beter dan dat zicht op de parking.

Over het kunstwerk verschenen trouwens wat artikeltjes in de krant. Ik herneem hier even dat uit het Nieuwsblad van 23 mei ll.

Een uithangbord aan de zijkant van het gebouw van verzekeringskantoor VIVIUM zal er voor een optische illusie zorgen: de wolkenkrabber wordt, bij wijze van spreken, doorzichtig.

Het werk is de winnaar in een ontwerpwedstrijd voor leerlingen van de twee Antwerpse kunsthogescholen, Sint Lucas Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Momenteel is het kunstwerk nog in opbouw. Vanaf het einde van de week tot eind augustus zal het de gevel van het gebouw sieren.

Het project was een idee van VIVIUM dat ‘aan jonge kunstenaars een unieke kans wilde geven om hun werk te tonen langs een van de drukste wegen van Europa’.

De kunsthogescholen reageerden enthousiast op het voorstel. ‘Bij het publiek leeft het idee dat kunst en het ‘grote geld’, de bedrijfswereld, niet samengaan’, vertelt Ad van Rosmalen, departementshoofd van Sint Lucas Antwerpen. ‘Dit initiatief bewijst het tegendeel.’

Ook de stad Antwerpen juicht het initiatief toe. ‘Op het vlak van subsidies staat de artistieke wereld vandaag de dag erg onder druk’, zegt Johan Vansteenkiste, kunstenbeleidscoördinator van de stad. ‘Samenwerkingen met de privésector kunnen daar net zoals in de Angelsaksische wereld mee een antwoord op bieden.’

Advertenties

3 gedachten over ““building art” in Antwerpen (photo a day – 12 juni – vanuit een lage hoek)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s