gras (photo a day – 19 juni – onvolmaakt)

Een tussendoortje: foto van de dag vandaag moest iets onvolmaakts of imperfect zijn. Tja, ik kon natuurlijk mezelf trekken, maar heb dat toch maar gelaten 😉 Dus werd het onze gazon, die er schandalig ongemaaid bijligt. En dat heeft zijn reden: de donkergroene stukken zijn nieuw gras, amper 2 weken oud of zo. Van superzaad 🙂 Onze gazon is al een hele uitdaging geweest. Vorig jaar was er van een tuin nog geen sprake, wel van een heel veld vol met klinkers. Een erfenis van de vorige eigenaars die een loods achteraan het terrein hadden (nu een andere kavel waar binnenkort nog op gebouwd gaat worden door toekomstige (zeer sympathieke) nieuwe buren). De klinkerweide werd vorig jaar volledig afgegraven en toen zaten we tot september met een grote zandbak als tuin. Toen is een tuinwerker de boel komen gladtrekken en inzaaien en diezelfde avond barstte er een wolkbreuk boven Boortmeerbeek los en spoelde heel wat van dat zaad weg. Jeuj. Gevolg: het gras groeide her en der wel, maar we hadden overal kale plekken. De tuinwerker is dan in maart gratis en voor niets de boel komen herstellen, maar toch hadden heel wat plekken het lastig en bleven ze kaal. En dus zijn we op jacht gegaan naar superzaad. Dat vermengd met speciale meststoffen en gewoon ordinaire potgrond en dat op alle kale plekken gestrooid. Ventje heeft daarbij nogal cirkelvormige bewegingen gemaakt, waardoor het nu lijkt alsof er aliens geland zijn in onze tuin. We hebben een tuin vol met “graancirkels”, héhé.

Soit, als het dit weekend droog blijft, ga ik me weer eens wagen aan een goeie maaibeurt en dan gaan we nog wat gaatjes opvullen met dat superzaad. ’t Is goe spul 🙂

Advertenties

2 gedachten over “gras (photo a day – 19 juni – onvolmaakt)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s