poezenleed (photo a day – 20 juni – één van je favoriete foto’s)

Vandaag vreesden we even een moeilijk afscheid. Onze kat Pooh was sinds gisteren duidelijk niet in haar goeie doen. Nu is het beestje ondertussen al bijna 16 jaar oud, hoogbejaard voor een kat. Ze is ook al twee keer geopereerd, aan melkkliertumoren. De dierenarts had al eens gezegd dat die tumoren konden terugkomen. Dus echt 100% gezond is ze niet.
Gisterenmorgen had ze geplast in de hal, op een kussen en een jas. Ongelukje. Voor een oude kat niet zo ongewoon, het gebeurt nog al eens, maar nooit op kledij of zo. Maar normaal staat ze onmiddellijk bij mij wat te hengelen naar iets lekkers en nu zag ik haar niet verschijnen. Ze bleef in de hal en zat te blazen. Hmmm…niet zo normaal. Na wat geroep van mij, kwam ze naar de keuken, maar ze mankte en sleepte met haar rechterachterpoot. En ze jankte. En dat eten interesseerde haar geen zier. Oei. Helemaal niet normaal, ik begon wat ongerust te worden. En al zeker toen ze zich stilletjes terugtrok in een hoekje en daar ging liggen.
Dus zo snel mogelijk de dierenarts hier in ’t dorp gebeld en we konden er deze middag naartoe. Dat was dus nog een nachtje wat uitzweten. Gelukkig gedroeg ze zich gisteravond een beetje normaler. Eten deed ze nog niet, maar ze blaasde niet meer. Enkel toen ’t ventje ze wat wou strelen, jankte ze met momenten. Ook het waggelloopje was er nog.
Vanmorgen kwam ze dan toch even jengelen voor eten, maar ze at het niet op. En nog steeds wat waggelen en terwijl wat janken.

Deze voormiddag moest ik nog wel gaan werken, maar ’s middags ging ik dan met een bang hartje naar huis. Ventje was thuis aan het werken en zou meegaan. We vreesden dat de tumoren in alle hevigheid terugwaren en dat het einde daar was voor ons Pooh. Maar de dierenarts stelde ons gelijk gerust. Ja, er is één tumor te voelen, een kleintje. Maar niet zodanig dat dat de oorzaak van het gekke gedrag is. Een uitgebreid onderzoek volgde en er werd ook bloed afgenomen waar we vrijdag dan de testresultaten van krijgen. Vooral om te zien of er een probleem met de nierfunctie is, maar vermoedelijk niet omdat ze geen enkele klacht vertoont die daar aan kan gerelateerd worden. Ze liet Pooh ook even door de praktijkruimte wandelen en dan viel het waggelloopje wel op. Alles wijst erop dat onze oude bejaarde kat met artritis of artrose (ken zelf het verschil niet tussen de twee hoor) zit. Vermoedelijk is ze eergisteren fout neergekomen bij het van een stoel of vensterbank springen en heeft dat voor een opstoot gezorgd, een acute gewrichtsontsteking. De pijn kan dan alle omringende klachten verklaren (het blazen, niet willen eten, ongecontroleerd plassen, janken). Pooh kreeg een stevige pijnstiller toegediend en we kregen ook nog een voedingssupplement mee dat haar eetlust terug moet aanwakkeren (want ze is een ongelooflijk kieskeurige kat die al maanden slecht eet en nu heeft ze het echt wel even nodig van terug goed te eten).

Dus het ziet er naar uit dat Pooh nog een tijdje deel van ons gezinnetje gaat uitmaken! Vrijdag definitief uitsluitsel als we de resultaten van de bloedtest krijgen. Maar ben er toch al wat geruster op. De pijnstiller doet duidelijk zijn werk, we hadden enkele uren na het doktersbezoek al een iets vinnigere kat in huis die al uitgebreid kwam bedelen om eten. Alleen het effectief opeten van wat we haar aanbieden, lukt nog niet zo goed. ’t Is dan ook een kat hé, eigenwijs, zelfs op haar oude dag.

De foto hieronder is een foto van een kader die aan onze trap hangt. Ons Pooh die lekker lag te luieren in de zetel. Soms zou ik ook wel eens een kat willen zijn, wat een luilekkerleventje toch, haha.

Advertenties

Een gedachte over “poezenleed (photo a day – 20 juni – één van je favoriete foto’s)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s