“nie puppen!!” (photo a day – 24 juni – in mijn gedachten)

Het weer hangt stevig mijn voeten uit. Maar ik ben vermoedelijk niet de enige in dit landje. Zowat alle plannen die we tegenwoordig maken zijn “onder voorbehoud van het weer” en helaas zijn er al wel wat plannen letterlijk in het water gevallen. Zo ging onze tuin tegen eind juni klaar zijn, wat beplantingen en zo betreft. Er is nog niks kunnen gebeuren buiten het herzaaien. Zucht. Ach ja, nu niet dat we niet kunnen buitenzitten (maar dat is ook amper mogelijk door dat stomme weer).

Vanmorgen weer duurloopmoment van de week en laps…het water viel weer met bakken uit de hemel. En de regen viel dan ook nog horizontaal, stevige wind dus, slagregen. Jeuj…Ik had geen goesting om te vertrekken. Gelukkig had ’t ventje de auto niet vandoen, hij ging met Seppe wel thuisblijven ondertussen, dus kon ik met de auto naar ’t Domein van Hofstade rijden en daar m’n anderhalf uurtje toch wat onder het bladerdak van de bomen lopen. En heel de tijd hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd “niet puppen!!” roepen, de wijze woorden van die lieve Sandra. Tja, als zo’n stemmetje je dat toeroept, dan moet je wel hé 🙂

Ik stapte nog maar net mijn auto uit en de volgende regenvlaag viel weer naar beneden. En ik was dus duidelijk vergeten van mijn regenjasje nog eens in te spuiten met een waterafstotend product. Na de vorige helletocht door de gietende regen is de stof té doorweekt geraakt en is de waterdichtheid her en der doorbroken. M.a.w. na twee minuten was ik al doornat tot op mijn blote vel. De ijskoude wind deed er dan nog geen deugd aan en ik begon echt te balen. Dit is dus echt het weer waar ik een bloedhekel aan heb. Iedereen mag dan nog lopen juichen van “oh leuk zo lopen door de regen” en blablabla….nope, ik heb er een hekel aan. Toch als het zo pijpestelen giet. Een beetje lichte drizzle kan ik nog aan, maar gierende wind en tegelijkertijd een douche boven mijn hoofd, neen dank u.
Dus ik liep te balen en had nog bijna anderhalf uur te gaan. En daar kwam dat stemmetje weer dat telkens riep van “Ruth, nie puppen!!!”. Oké oké Sandra 🙂 En dan begon ik me te bedenken dat ik verdomd gelukkig mag zijn dat ik hier zo door de gietende regen kàn lopen. En het klaarde op in mijn hoofd en het genieten kon beginnen. Zo hoort het ook. Dat weer hebben we niet in de hand, maar hoe we ermee omgaan wel. En zo veel mensen hebben niet het geluk om wat vrije tijd al lopend in de natuur te kunnen doorbrengen, ik wel. Voilà. 14 km later stond ik moe maar voldaan weer aan mijn auto. Doorweekt en rillend van de kou, dat wel, maar toch weer wreed content dat ik het gedaan had.

Onderstaand fotootje werd dan ook terecht de foto van de dag. Het draakje door Sandra gemaakt, amper enkele weken voor ze een sterretje werd…Het prijkt hier in huis in onze Seppe zijn kamer, een wakend oogje terwijl hij daar slaapt en speelt 🙂

Advertenties

2 gedachten over ““nie puppen!!” (photo a day – 24 juni – in mijn gedachten)

  1. Inderdaad, ik had het ook graag anders gehad vandaag. Maar oké het regende, so what, toch nog genoten (op een paar moeilijke momenten na) van de mooie omgeving en het lopen – niet iedereen is zo gelukkig. En 35°c was nu ook niet dat geweest ;-).

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s