beste kindervriend (photo a day – 30 juni – een vriend)

De laatste foto van de maand, is die van Seppe zijn allerbeste vriend: Bumba. Vanavond genomen terwijl hij op tv weer show aan het geven was.

Ook vandaag schoot hij weer ter hulp, want onze knul heeft nog eens last van tandjesleed. Er moeten nog 4 kiezen doorkomen, en één ervan begint te duwen met alle nodige ellende van dien. En dan komt Bumba ons uit de nood helpen. 5 minuten Bumba kijken op tv en onze kleine man is weer blij en goedgezind.
Er is wel een kaper op de kust: Piet Piraat! Met dat Ketnet zijn uitzendschema zo hopeloos overhoop heeft gesmeten door hun overbodige derde net, komt tegenwoordig Bumba ergens halverwege de ochtend en dus niet als eerste item om 18u. Dat betekent elke dag opnemen (en je kan het niet programma per programma opnemen, het is ineens een tijdsvak van 2u dat je moet opnemen) en doorspoelen tot we ergens in de buurt van Bumba komen. En nu komt hij dus vlak na Piet Piraat. En ’t moet gezegd…onze Seppe heeft het wel voor Piet Piraat nu. Hij zingt luidkaals het liedje mee (piepia piepia hi ahoy ayhoy joy…), zit te lachen en te gibberen en zwaait van “dada piepia!!” als de boot weer wegvaart. En elke avond is het nu van “piepia bumba!” dus de twee gaan momenteel hand in hand, elke avond voor het slapengaan 🙂

Mega Mindy begint ook aan te slaan, niet dat dat programma hier ooit al heeft opgestaan hoor. Het viel ons ineens op dat hij hier elke avond “ik ben Mega Mindy” (ije mejaminnie, mooi op de maat van het melodietje) loopt te zingen en toen het toevallig op studio 100-tv eens kwam zat hij heel het liedje op zijn eigen manier mee te zingen. Keikoddig wel. Ik vermoed dat de crèche er voor iets tussen zit 🙂

En wij beginnen dus ondertussen ook al die liedjes te kennen. Enige lastige is dat die liedjes soms enorme oorwurmen zijn. Het gebeurt dus al wel dat ik een halve dag met melodietjes van Hopla of Uki in mijn hoofd zit, of liedjes van K3, Dobus en Piet Pieraat zit te neuriën. En je krijgt die dingen dus niet uit je hoofd hé….In de auto weigeren we dus die dingen op te zetten, maar is het Stubru of Q-Music, in de hoop dat hij ook wat andere muziek leert appreciëren 😉 We kunnen maar proberen hé.

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s