hard labeur

Het was me het weekendje wel. Gaande van trainen, soldenterreur, olifanten bezoeken tot een tuinprojectje afwerken.

Vanaf vrijdag ging het trainen aan de nieuwe tempo’s. Had er wel zin in. Vrijdagavond een uurtje aan 5:49 min/km. In gezelschap leek me dat iets beter doenbaar dan op m’n eentje, dus trok ik weer naar de club hier achter de hoek. Het gezelschap voor die training werden W. en P., twee krasse knarren die wel wat sneller kunnen dan 10,5 km/u. Ze vonden het precies niet zo erg van toch iets hun tempo te moeten minderen voor mij. P. koos eens een andere route uit dan gebruikelijk. Vond ik wel goed, want op den duur begint altijd datzelfde toerke wel te vervelen. Het lopen zelf ging super en in het gezelschap van die twee heren, waarbij W. geen minuut zijn mond hield, vloog het uurtje voorbij. Uiteindelijk 10,8 km gelopen, dus het was wel iets te snel. Ach ja 😉

Vanmorgen dan duurloopmoment. Nog net geen 2 u stond er op m’n schema, ik gokte ergens tussen de 18 en 19 km uit te komen. P. vertelde vrijdag van een doorsteek door enkele weilanden waardoor ik van Boortmeerbeek in Haacht zou uitkomen. Op ons toertje vrijdag passeerden we langs de plek waar het veldwegeltje startte. Ik bestudeerde thuis direct via google maps één en ander en stippeltje zo een route van zo’n 18,5 km uit. Eerst wat vertrouwde wegen en paadjes gevolgd om dan na een goeie 5 km aan het veldwegeltje uit te komen. Dat liep de eerste honderden meters nog vrij goed, maar dan werd het een redelijk hels karrespoor. Goed opletten was de opdracht, het lag er schots en scheef bij, met scherpe stenen, diepe putten en groeven. Op een bepaald moment was lopen eventjes geen optie meer en moest ik al wandelend struikelend verder. Gelukkig duurde het geploeter niet te lang en ging het daarna verder op wat verharde paden en vervolgens  weer de baan. Vanaf Haacht was het via een ander leuk weggetje doorheen veld en bos richting de spoorweg en zo ging het dan weer terug naar Boortmeerbeek. Een leuk afwisselend toerke dus. ’t Is eens iets anders dan het domein van Hofstade.Het resultaat was uiteindelijk 18,5 km op dik 1u 55min, goed gemikt dus!

Zaterdag geen looptraining natuurlijk, maar de voeten kregen wel wat te verduren. Ik waagde me even in de solden. Heb er normaal gezien een hekel aan, maar ‘k had toch wel wat nieuwe dingen nodig. Meestal koop ik alleen nog kleren voor onze Seppe en bestel ik voor mezelf eens iets nieuws online. Over twee weken verjaar ik en op zo’n moment durf ik mezelf wel wat te verwennen. Eerst iets totaal onnodigs gekocht (en dan nog niet in de solden), maar ik was er al zo lang verliefd op en ik was m’n vorige exemplaar (een Fossil) een beetje beu gezien. Heb dus een ice-watch gekocht. De ene vind het aartslelijk, de andere supermooi. Het hangt er voor mij een beetje vanaf welk modelletje je kiest, maar deze vond ik onweerstaanbaar:

Nadien nog wat topjes, shirtjes en een rokje gekocht en keiveel korting gescoord (toch wel een 40 euro op 8 stuks kledij). De moeite dus. En voor de verandering eens niets voor Seppe gekocht, maar daar komt a.s. vrijdag vermoedelijk verandering in, als ik samen met de bomma, de oma en onze Seppe even de stad in trek (dagje verlof).

Vandaag was de Brico dan open en daar gaven ze 15% korting op alles. En gezien wij nog wel wat nodig hebben voor onze vele projectjes….Wel eerst langs Planckendael gereden om even naar het nieuwe Indische paviljoen te gaan kijken en de olifanten te gaan verwelkomen. ‘k Moet zeggen: het is prachtig geworden. Heel tof gedaan, een zeer ruim verblijf voor de olifanten, gezellig om te wandelen, kortom: top! En de olifanten voelen zich er precies wel in hun nopjes.
Daarna dus naar Brico, eindelijk alle ecocheques kunnen uitgeven en vervolgens thuis aan de slag gegaan, nadat onze Seppe in bed lag voor een (lange) namiddagdut.

Daarmee kom ik tot het zwaarste projectje van het weekend: onze lavendelgang 🙂 Onze oprit lag er al van oktober 2010 rampzalig bij nadat er een sleuf moest gegraven worden voor de gastoevoer (we zijn van mazout op gas overgeschakeld). Die sleuf was dus bijna 9 meter lang en een halve meter breed. De stenen die eruitmoesten om die sleuf te graven, kregen we er nadien niet tegoei meer in. De stabilisé en zand hadden we er natuurlijk wel terug in gesmeten, maar de stenen zelf dus niet meer. Toen rees het idee om in die sleuf plantjes te zetten, zodat we een rijtje planten hadden die de oprit van de rest van de (stenen) voortuin scheidden. Dit in afwachting van een definitieve heraanleg van de voortuin (project voor over x – aantal jaar, tenzij we eerder de jackpot bij de lotto winnen). En nu is het eindelijk gebeurd 🙂 Om verdere afbrokkeling van de stenen langs de kant van de sleuf te vermijden, hebben we houten borders gestoken. Dat deed het ventje. Ik groef ondertussen de stabilisé terug uit en samen vulden we nadien de sleuf met teelaarde (hadden we nog een voorraad van liggen achter ons tuinhok). Vervolgens was het kwestie van nog 14 lavendelplantjes te planten en tussenin gooiden we dan boomschors, om onkruid tegen te houden. We waren pompaf tegen dat we klaar waren. En gelukkig sliep Seppe de hele tijd, die had net nu eens nood aan een lange dut, oef 🙂
Nu is het afwachten of de plantjes goed pakken en dan hopen maar dat ze dit jaar nog een beetje groeien en dan volgend jaar héél véél. Ik droom van zo’n mooie paarse gang, vind ik zalig mooi 🙂

Volgend weekend of de week erop (paar dagen verlof) staat dan nog een karweitje in de logeerkamer te wachten (plafondprofielen hangen) en voorts nog wat tuinwerken (vooral strijd voeren tegen onkruid!) maar die zullen de rest van de zomer inpalmen (tussendoor dus).

En morgen start de volgende werkweek alweer, met ook al terug een (lichte) looptraining!

Advertenties

Een gedachte over “hard labeur

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s