wisselvallig

Sinds vorige vrijdag had ik vakantie, tot en met vandaag. Vol plannen…in de tuin. Ah ja, als ne mens verlof plant in juli dan verwacht ie een beetje goed weer, zodat ie véél tijd in zijn tuin kan doorbrengen. Zucht. Ik baal dus een beetje. Stom weer. Een klein stukje terras is onkruidvrij gemaakt en vandaag heb ik letterlijk tussen twee buien het (natte) gras afgereden. Meer dus niet. En dat laatste dus echt letterlijk hé: de bui stopte, ik checkte op Buienradar wanneer de volgende bui zou komen en dat bleek een uur later. Net voor de volgende druppels vielen, had ik de grasmaaier weer in ons tuinhok gezet. Maar het gras is weer kort (want het was echt niet meer om aan te zien en morgen moet ik weer aan het werk). Dat grasmaaien is hier trouwens een klus voor mij en niet (zoals in de meeste traditionele huishoudens) voor het ventje. Ik vind dat een ontspannend klusje, ventje begint na een minuut al te vloeken op een haperende kabel of onwillig gras 😉 Vandaag was het niet zo relaxerend, wegens nat gras en een race tegen de tijd 😉

Gelukkig zijn de voorbije twee trainingen wel droog verlopen. Maandag ook wel tussen twee buien door. Was maar een korte training, dus desnoods deed ik die ook wel in de gietende regen. Toen ik vertrok waren net de laatste druppeltjes aan het overtrekken. Nadat ik weer thuiskwam begon het weer te gieten. Dat half uurtje droogte werd me dus eens gegund, ikke blij 🙂 Was een rustig loopje van 5,4 km in 33 minuten, met een gemiddelde hartslag van 130. Perfecte hersteltraining na de lange duurloop van zondag dus!

Vanmorgen stond een intervaltraining op het programma. Ik ben er nog steeds geen fan van. Deze keer twee reeksen van 2 km en 1 km, tegen een gemiddeld tempo van zo’n 4:50 min/km. Slik. En toen ik gisteravond het weerbericht voor vandaag zag, baalde ik weer enorm. Want het beloofde echt niet veel goeds: strakke wind en bakken regen. Pfft…in die omstandigheden langs de Vaart, waar ne mens stevig blootgesteld staat aan alle weersomstandigheden, nope…dat leek me maar niks. Toen ik vanmorgen opstond, bleek het gelukkig nog mee te vallen. Het was droog hier in Boortmeerbeek, maar de lucht leek wel enorm dreigend met zijn dikke donkere wolken. Dus mijn vriend de Buienradar gecheckt en het zou nog zeker tot een uur of 11 droog blijven. Oef. Om half 10 het ventje toch maar uit bed gesjot zodat ik kon vertrekken (iemand moet op onze Seppe passen ondertussen hé), kwestie van zeker die bui voor te zijn. Missie geslaagd!

De intervaltraining verliep super. De tempo’s werden moeiteloos gehaald (telkens een paar seconden te snel) en m’n hartslag daalde tussendoor telkens naar rond de 100, dus het herstel zat telkens wel goed. Was achteraf niet moe, dus mezelf zeker niet geforceerd.

Nadien zijn we met onze Seppe nog naar het zwembad in Hofstade getrokken. Daar zijn we niet lang gebleven. Het water was ijskoud, na een kwartiertje zat onze Seppe al te bibberen en te klappertanden (maar hij wou er niet uit hoor). Bovendien is het kinderbad er niet geschikt voor zo’n kleine peutertjes. Er is geen ondiep stuk waar hij kan staan. Wel jammer. Volgende keer dan maar eens naar Mechelen, ook al is dat stukken drukker…

Vanaf morgen dan terug werken en dat tot 1 augustus. Gelukkig wel altijd de woensdagnamiddag vrij (onbetaald) en maandag de 23e nog een snipperdagje. En dan hopen dat het vanaf 1 augustus wel goed weer is! We gaan nl. niet op reis (buiten één weekendje Ardennen), dus een beetje in-de-tuin-zitten is echt wel wenselijk 🙂

Advertenties

Een gedachte over “wisselvallig

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s