mooi!

Van dat wisselvallig weer zijn we nog steeds niet vanaf, maar daar ga ik nu vandaag maar eens niet over klagen 😉 De voorbije twee trainingen ben ik trouwens gezegend geweest met zonnestraaltjes, halleluja!
Vrijdag naar de club getrokken en in goed gezelschap een supertraining verzet. 11,4 km in 64 minuutjes, onderweg de hele tijd lopen kletsen. De tijd vloog voorbij, het tempo was perfect en de sfeer optimaal. Trainingen waar ik van hou!

Zaterdag was ik jarig en stonden er twee familiebezoekjes op de agenda. Kleine Seppe mocht gaan logeren bij oma en opa, zodat wij ’s avonds met twee vrienden uit eten konden gaan. Ik heb me compleet laten gaan op restaurant, met garnaalkroketjes als voorgerecht en een stevige steak als hoofdgerecht. Ik kreeg er op de duur geen hap meer bij. Met dat ik “bob” was, bleef de wijn-inname gelukkig wel beperkt tot één glaasje. De anderen vonden het op zich wel sneu dat ik mezelf opofferde als “bob”, gezien het etentje ter ere van m’n verjaardag was. Maar ik vond het helemaal niet erg, gelet op het feit dat ik de volgende ochtend een duurloop van 20 km voor de boeg had 🙂 Voor wat hoort wat hé.

Vanmorgen dus vroeg uit bed, had nl. afgesproken in Aarschot om in goed gezelschap de 20 km duurloop af te werken. In Aarschot werd een mooie wandeltocht georganiseerd en de organisatie beloofde een onverhard parcours over 75% van de afstand, met mooie stukjes door bossen, via single tracks en dergelijke doorheen het Hagelandse landschap. Het werd een prachtige tocht doorheen licht glooiende landschappen, mooie bossen en dreven. Af en toe korte stukjes asfalt om twee stukjes trail te verbinden, dat waren de recuperatiestukjes natuurlijk 🙂 Daar stond op verschillende plaatsen ook de schoonpapa van Carmen, die fotootjes schoot (zoals hieronder).
Zonder problemen, heel de tijd tetterend, de 20 km afgerond, in een rustig tempo van 9 km/u.

Deze training was de eerste test van m’n nieuwe rugzak met waterzak, ééntje van de Decathlon van hun huismerk Quechua. Daarvoor liep ik met een Camelbak, maar dat was maar een kleintje. Net groot genoeg voor een waterzak van 1 liter, wat sleutels, m’n identiteitskaart en wat centen. Meer ging wel, maar dat werd dan proppen. Onvoldoende voor de Trail des Fantômes binnenkort en qua drankvoorraad te klein voor de marathon van Zeeland (ik wil altijd mijn eigen drank mee bij zo’n wedstrijden).  De nieuwe rugzak heeft ruimte voor een waterzak van 2 liter en ook een ruim apart opbergvak voor een jasje en wat spulletjes. Maar vooral handig zijn de zakjes aan de riemen vanvoor, waar je een gsm of fototoestelletje in kwijt kan en wat energierepen of zo.


Les van de dag als je voor de eerste keer met een nieuwe rugzak loopt: stel dat ding volledig af vooraleer je begint te lopen 🙂 De eerste kilometers liep ik dus wat te sukkelen. Hij hing te zwengelen aan mijn schouders en spande rond mijn buik. Oeps. Na wat gewriemel hing hij iet of wat goed, toch goed genoeg voor de rest van de rit.
Ik kreeg al van iemand de tip om de waterzak van Quechua te vervangen door een exemplaar van Camelbak, als je die laatste gewoon bent. Nu weet ik waarom: ik krijg er gewoon niks uit! Camelbak werkt met een bijt-teutje: je moet dus bijten, dat creëert een bepaalde druk op de slang en de drank komt er met mooie hoeveelheden uit. De slang van Quechua heeft gewoon een teutje om aan te zuigen. Normaal heb ik op 2u minstens een 600 ml op, nu kwam ik dus thuis met een nog bijna volle waterzak, gewoon omdat ik er het niet uit kreeg. Altijd maar heel kleine gulpjes en ik verspilde enorm veel energie met te proberen er drank uit te krijgen. Pfft…Deze week dus maar eens even bij de A.S. Adventure passeren voor een 2 liter-zak van Camelbak. Dus nog niet 100% tevreden, maar tja, je betaalt er natuurlijk ook de prijs voor, amper 30 euro. Een pak minder dan voor zo’n grote Camelbak of de echt professionele dingen van Salomon en zo. En voor de paar keer dat ik het echt nodig heb, ga ik er ook niet meer geld tegenaan gooien.

Volgende week loop ik normaal gezien de wandeltocht in Leest mee, terug een 20 km. Zal wat vlakker zijn, maar ook weer heel veel onverharde stukken door velden en natuurgebied! Jiehaa!

Advertenties

Een gedachte over “mooi!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s