alternatieve heuveltraining

Heuveltraining…als ik dat op mijn schema zie staan, moet ik altijd effe in m’n haar krabben van frustratie. Want Boortmeerbeek is biljartvlak. Zelfs de bruggen over de Vaart zijn zo plat als iets, ’t zijn ophaalbruggen. Er is hier ook geen brug over de spoorweg, dan moet ik al naar Muizen trekken en daar is die brug zo druk bereden dat het er naar adem happen is voor een beetje zuivere lucht.  Of ik kan naar Kampenhout, het ronde punt, het meest drukke punt uit de omgeving hier, waar elke minuut de camions langsdenderen op weg naar Brussel. Ook niet echt gezellig dus.

En voor de training nu woensdag stond er dus een heuveltraining op het programma. 10 x 400 meter, liefst dus vals plat en de laatste 100 à 200 meter met wat hellingspercentage. Hmmpfff….Ik besloot naar het Domein van Hofstade te rijden. Langs één zijde is daar een lange strook langs het water, net 400 meter lang. Natuurlijk compleet oneffen, geaccidenteerde en onverharde ondergrond. De strook ging lichtjes op en neer over het ganse traject en op het einde een klein stukje steil bergop. Dus toch wel wat pittig om stevige 400’tjes af te malen. Het werd dan ook een supertraining. De traagste versnelling ging tegen 4:49 min/km, de snelste tegen 4:28 min/km. Die snelste was bovendien de laatste van de reeks, dus goed gedoseerd! Hartslag ging telkens terug goed naar beneden, dus het herstel was prima.

Ikke kei-content 🙂

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s