La Porte des Ardennes

De Marathon van Zeeland nadert met rasse schreden en her en der krijg ik zo al eens verontrustende vragen van “ben je wel zeker dat je die mee wil doen”, “goh, weet je wel hoe zwaar die is?” en nog meer van dat. Tja, tuurlijk weet ik dat allemaal wel. Ik ging in 2009 supporteren langsheen het parcours op verschillende plaatsen, terwijl de wind beukte met 8 à 10 beaufort. En toen rees al het plan van “deze wil ik ooit eens meedoen”.

Maar ik wil me dus echt wel zo goed mogelijk voorbereiden. Enkele dagen geleden schreef ik al over het biljartvlakke loopterrein hier. Dus moet ik wat straffere trainingsgebieden uitzoeken en dan komen zo een paar leuke trails om de hoek piepen. Dat ik ben ingeschreven voor de 25 km Trail des Fantômes in La Roche, op 19 augustus, wisten jullie al. Voor de Fantômes wacht er me trouwens nog een leuke loop, de leukste van allemaal wel denk ik. Een hele troep marathonlopers die Zeeland op hun agenda hebben gezet, en een paar gelegenheidslopers, verzamelen op 12 augustus in Zeeland om dan de laatste 23 km van het parcours van de marathon samen te trainen. Tiny zal er ook bij zijn alsook nog een paar andere bekenden (voor mij toch ;-)). Daar kijk ik natuurlijk enorm naar uit en het geeft me alvast een beetje houvast voor wat me de 6e oktober te wachten staat.

En voor na de Fantômes heb ik nog een volgende leuke trainingsuitdaging gevonden, dankzij een leuk Facebook-groepje voor en door trailrunners 🙂 De Trail “La porte des Ardennes” in Seraing. Vindt plaats een kleine maand voor de marathon en bedraagt 33 km, waarvan 95% volledig onverhard, via bospaadjes in o.m. het Bois de La Vecquée en omringende bossen. Het ziet er prachtig uit.

Dat wordt dus ineens de langste en zwaarste duurloop voor de marathon en kreeg van coach Tiny natuurlijk het advies om deze trail rustig aan te pakken. Ik zou niet anders durven natuurlijk. Het doel blijft de marathon, niet deze trails. Zowel voor de Fantômes als deze geldt plezier en genieten het hoofddoel, zelfs finishen hoeft niet als het echt té zwaar blijkt of ik haal de limiettijden niet. De kilometers die ik er doe zijn een goeie uithoudings- en krachttraining voor Zeeland. Zo zie ik het alleszins.

En daarna…

Advertenties

Een gedachte over “La Porte des Ardennes

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s