bizar – de openingsceremonie van de Olympische Spelen

Gisteren ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen gezien? Wat was me dat zeg! Het begon best cool, met dat filmpje dat de Thames-rivier volgde tot aan het stadion. Maar dan kwam je ineens terecht in een aflevering van “The Little House on the Prairie”, zo leek het wel. Toen Kenneth Brannagh te voorschijn kwam, kreeg ik eventjes hoop dat het alsnog goed zou komen, maar het ging m.i. van vreemd naar hoogst bizar. Wat een gedoe. Oké, het ging duidelijk over de opkomst van de industriële revolutie, maar voor mij was de link naar de Olympische Spelen een beetje zoek. Mijnwerkers en vakbondsmensen die het stadion inpalmen, huh? Ah, dan kwamen de metaalarbeiders om het metaal te smeden om de Olympische Ringen te maken, daar was dan eindelijk de link die ik zocht 🙂

Toen kwam gelukkig Daniel Craig! Oef, het werd eindelijk boeiend. Vooral toen die de echte Queen wegkaapte per helicopter. Helaas verviel het daarna, na de intrede in het stadion, weer in het bizarre met een beddendans en kindjes in pyjama die voor de Queen zongen. Dan weer effe een opflakkering met het topmoment van de avond: Chariots of Fire met een weergaloze Mr. Bean (Rowan Atkinson) als ludieke noot. Zalig!
En dan verviel het weer in een soep. Leuk wel, al die Britse muziek, want ze hebben uiteraard supergoeie dingen gemaakt. Maar de show erbij vond ik maar …pfftt…

Toen na 1,5 uur show eindelijk de atleten begonnen binnen te komen, was mijn interesse zo laag dat ik in mijn bed gekropen ben.

Bovenstaande maakt vermoedelijk duidelijk dat ik iets anders verwachtte (weet ook niet goed wat hoor). Vooral het feit dat Danny Boyle de boel regisseerde, schepte bij mij hoge verwachtingen, alsook het financieel plaatje van 34 miljoen euro. Nu vond ik die 34 miljoen toch wel grotendeels weggesmeten geld (waarmee veel hongerige kindjes hadden gered kunnen worden) en leek het me dat Boyle nog steeds aan de heroïne zit, jaren na het maken van Trainspotting…
Tuurlijk was de show op zich indrukwekkend gemaakt…voor een musical of zo, of Eurosong voor atleten of wat dan ook. Maar niet voor een openingsshow van de Olympische Spelen…Iets meer binding met het sportieve luik had er toch echt wel ingemogen…

Advertenties

Een gedachte over “bizar – de openingsceremonie van de Olympische Spelen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s