200 en 50

Normaal ben ik niet echt met statistiekjes en cijfertjes bezig als het op m’n loopprestaties aankomt. Vroeger wel hoor. Zette ik braaf zelfs op m’n eerste blog een lijstje met gelopen kilometers per maand en zo, beetje stoefen (ook al viel er niet zo veel te stoefen) weetje wel. En die cijfertjes zetten me dan aan om elke maand ook ietske meer te doen. ’t Is echter door altijd meer te willen doen dat ik een jaar lang geblesseerd geraakte. En na een jaar lang in de lappenmand te zitten en vervolgens een kind op de wereld te zetten, konden de cijfertjes me worst wezen. Ik liep toch niet. De tweede helft van 2010 pikte ik het lopen terug op, maar hield ik dus geen cijfertjes bij. In 2011 ben ik het toch weer wat beginnen bijhouden in een excelleke. Zij het dat ik soms drie weken achterstond met mijn trainingen te noteren, wat dus resulteerde in natte-vinger-werk. In mijn logboek-excelleke van 2012 staat er bijgevolg bij “gelopen kilometers 2011: ongeveer 1160 km”. ’t Kunnen er evengoed 1100 of 1200 zijn. Maar wie ligt daar nu wakker van? Ik eigenlijk niet 🙂

Nu volg ik al enkele maanden nauwgezet een schema, waar iemand, Tiny dus, veel tijd in steekt. En bijgevolg hou ik het nu braafjes bij. En vandaag vielen me twee cijfertjes op:

– mijn maandtotaal voor juli staat al op +200 km (202,9 om exact te zijn), en ik heb nog een training te gaan (dinsdag, zal een 8 km worden in de vorm van intervaltraining)
– mijn weektotaal vorige week bereikte de kaap van 50 km, na de training van vrijdag (een tempoloopje van 12,7 km)

Daar stond ik nu zelf toch wel even van te kijken. Het is van najaar 2008 geleden dat ik zulke afstanden bijeen liep. En oké, het is nog niet veel, dat weet ik ook wel. Maar ik kom van ver hé 🙂 En het hoeft niet echt veel meer te worden. Als ik mijn schema voor de komende weken bezie, zal het nog wel eens richting de 60 km gaan op één week, maar veel meer ga ik er zelf toch niet proberen uit te forceren, kwestie van niet weer een jaar in de lappenmand te verzeilen.

Ik moest deze namiddag wel even lachen met dat cijfertje van 200…Ben begonnen in het boek van Jolanda Winschoten (Eenzame Uren), over het ultralopen. En dan zie je haar zo doodleuk schrijven dat ze op één week wel 200 km loopt. Oeps 😉 Gelukkig reiken mijn ambities zo ver niet, ik zou nogal gefrustreerd raken dan…

Vanmorgen een nieuwe loopweek ingezet met een rustig duurloopje van 1,5 uur. Niet veel hé. Maar het stond zo op mijn schema en omdat ik me al een paar dagen wat vermoeid voel, besloot ik me er wijselijk nauwgezet aan te houden. Allé, het werden 15 km in 1u34, gemiddelde hartslag 134. In het domein nog Jessica en Odile tegengekomen, wat resulteerde in een gezellig intermezzo tot ik na een kwartiertje weer moest afslaan om terug naar huis te lopen. Maar het intermezzo had me een enorme boost gegeven en zonder problemen liep ik de volle 15 km uit.
Vanaf volgende week wordt het dus andere koek en gaan we in rechte lijn richting marathon. Auw.

Advertenties

2 gedachten over “200 en 50

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s