spannende dagen

Onderstaand berichtje gaat over pipi en kaka. Zo, daarmee bent u gewaarschuwd 🙂

Vandaag ging officieel mijn lange vakantie in en de eerste dagen ben ik alleen thuis met onze Seppe. Ideaal om hem zindelijk te proberen krijgen, dacht ik zo. Onze held gaat al enkele maanden uit vrije wil geregeld op zijn potje zitten en af en toe eindigt dat zelfs met een plasje. Hij weet bovendien al goed wat er daar allemaal gebeurt, wat pipi is en wat kaka. Dus in mijn ogen is hij er wel enigszins klaar voor. Enige dat nog niet zo oké is, is zijn motoriek wat aan- en uitkleden betreft. En da’s niet zo handig als je naar de wc moet. Hij heeft echt nog wel hulp nodig bij het naar beneden trekken van zijn broekje. Ook iets waar ik deze vakantie dus hard met hem op ga oefenen.

Vorige week kocht ik alvast sponzen broekjes. Om te dragen ipv zijn jeanske of bermuda. Zo’n sponsen short houdt het vocht beter vast bij accidentjes en het voelt voor een peuter ook onaangenaam nat aan. Volgens mij ma zijn mijn broer en ik zo zindelijk geraakt. Het proberen waard, maar er kwam ook een puur nostalgiegevoel bij kijken hoor. Als kind heb ik in sponsen broekjes rondgelopen tot ik een jaar of 6 was 🙂

Gisteren liet ik onze knul alvast zijn stickerkaart zien. En omdat hij gisteren ook een plasje op het potje gedaan had, kreeg hij alvast een eerste sticker. Het zijn stickertjes van Jip en Janneke, daar is hij zot van 🙂


Vanmorgen gingen we dan van start: pamper uit, potje op, plasje gedaan en in tegenstelling tot anders geen pamper meer aan, maar direct de onderbroek. Hij vond dat precies niet raar. Naar beneden, gaan ontbijten en hopsa…eerste accidentje. ‘k Dacht nu niet dat ie zo snel weer zou gaan plassen, maar blijkbaar dus wel. O jee. In de loop van de voormiddag ging het gelijk op. Een plasje op het potje werd gevolgd door een accidentje en tegen dat hij ging slapen was de stand potje 4/ ongelukje 3. Niet zo slecht, vond ik zelf. Tijdens zijn middagdut hield ik zijn onderbroekje aan, maar ging er een pamperbroekje bovenop. Ik vreesde namelijk een kaka-incident, want naar mijn gevoel was hij dat wel aan het ophouden (meestal volgt de grote pamper vlak na zijn ontbijt). En inderdaad, 2,5 uur later ging ik hem wakker maken en rook het niet al te zuiver in de kamer. Ik ga maar niet uit de doeken doen wat volgde, maar mama’s zullen het gevoel wel kennen 😉 Ongelukje nr 4 dus. Daarna volgden nog ongelukje 5 en 6 en begon ik even de moed te verliezen. Hij wou niet op zijn potje gaan zitten, maar kreeg dus het ene accidentje na het andere. Dan ging hij rond 18u plots weer uit zichzelf op z’n potje zitten en deed toch een plasje. Om daarna nog ongelukje nummer 7 te krijgen. Tegen dan was het badjestijd en nadien ging de pyjama aan en ook de nachtpamper. Effe rust 😉 Ik las wel bij Lien dat het niet zo slecht is om all the way te gaan en ik geloof daar ook wel in. Maar zolang hij niet zelf echt goed zijn broekje naar beneden kan doen en hij ook tijdens de middagdut accidenten heeft, ga ik ’s nachts nog niet forceren. Eerst overdag helemaal droog en dan ga ik de nachten aanpakken…

Na dag 1 ben ik dus wel redelijk tevreden. 5 keer raak is nu ook zo slecht niet. Enige moeilijkheid is dat hij soms heel weerspannig is om op het potje te gaan. Ik durf niet té hard aandringen, want heb schrik dat hij dan helemaal rebels gaat worden en dat het echt gaat mislukken. Hoe daar een middenweg in te vinden is me nog een raadsel. Want het is door die weerspannigheid dat er wel 3 accidentjes zijn gebeurd (de overige omdat ik het echt nog niet verwachtte zo vlak na een plasje op het potje, en dan tijdens het slapen natuurlijk).
De komende dagen worden dus nog uitermate spannend. Hoe het afloopt lezen jullie volgende week (want ik ga jullie heus niet vervelen met een dagelijks verslag hoor ;-)).

Advertenties

3 gedachten over “spannende dagen

  1. Gewoon enkele dagen doorbijten en dan kent hij het. Zo ging het hier alvast. ’s Nachts haalden wij ons mannen uit bed en zetten we ze op ’t toilet op moment dat wij gingen slapen. Terug bedje in, en ’s morgens een droog bed. Dat hebben we een half jaar gedaan en toen was ook dat in orde :-). Succes er mee. Gewoon een paar dagen de moed niet laten zakken en volhouden!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s