beetje warm

Vroeger kon ik goed tegen de hitte, echt goed. Mijn beste wedstrijden liep ik vroeger bij hoge temperaturen. De marathon van Rotterdam liep ik bij 32°C zonder enig probleem. Dat was trouwens de editie die toen omwille van de hitte na 3u werd stilgelegd, maar ik toch mocht uitlopen omdat ik (gelukkig) net het 30 km-punt was gepasseerd. M’n PR op de 10 km (50 min 13 sec) liep ik in Gent ook bij superhoge temperaturen. Onnodig dus te zeggen dat hete temperaturen mij nooit afschrikten.

Maar dit weekend werd duidelijk dat dingen veranderen. De hitte tijdens de training van zondag heeft serieus ingehakt op mijn lijf. Ik was echt doodmoe ’s avonds en niks meer waard. Maandag liep ik een korte herstelloop en m’n hartslag was dan wel heel laag, de grilligheid van die hartslag leek er toch op te wijzen dat het herstel nog niet helemaal compleet was.
Dinsdag was een loop-rustdag en deden we een uitstapje naar de Limburg. Blijkbaar is het daar altijd nog een paar graden warmer dan in de rest van het land en ja hoor….ook daar hakte de hitte in op mij. De rit naar huis zat ik er echt door, gewoon mottig van de warmte. Nochtans goed veel water gedronken en goed gegeten. Maar het gebrek aan goeie frisse zuurstof speelde me parten.

Vanmorgen ben ik dan speciaal om 7u opgestaan om nog voor de hitte te kunnen gaan lopen. Maar ondanks goed drinken op voorhand, liep het echt niet zoals ik had gewild. Letterlijk dus. Opdracht was een tempoloopje van een uur met 10 x 3 minuten in D3 (11,5 km/u). De eerste 30 minuten ging dat nog redelijk goed, maar het begon zelfs om 8u ’s morgens al goed op te warmen en stilletjesaan begon mijn tong tot tegen de grond te hangen. Dorst! Had ik maar water meegenomen, maar ik ging ervan uit dat het voor zo’n “korte” training zo vroeg op de dag niet zou nodig zijn. Mis dus! Na 8 x 3 minuten voelde ik barstende hoofdpijn opkomen en begon ik misselijk te worden. Gelukkig was ik maar op een paar minuutjes lopen meer van huis en ben ik dus met de training gestopt na een kleine 50 minuten. De recuperatie achteraf verliep ook wat moeizaam. Duidelijk stevig vochttekort dus.

ik pak wel zelf mijn water mee hoor 😉

Weer een zeer wijze les geleerd: met dit weer, zelfs ’s morgens vroeg, steeds water mee op pad nemen. Dat ga ik vrijdagmorgen alleszins doen!

Wat het zondag gaat geven bij de Trail des Fantômes in de Ardennen bij 33°C…tja, gene vette waarschijnlijk. Dat wordt vooral wandelen, veel rusten onderweg en zien dat ik genoeg vocht binnenkrijg. Gelukkig is er halverwege die rivier die we moeten doorwaden (ik ga die wel overzwemmen, denk ik).
Ben er toch wel een beetje bang voor 😉

Advertenties

3 gedachten over “beetje warm

  1. Inderdad vocht en gewoon wandelen op de moeilijke stukken, doe ik ook!.
    Ga je zien Zondag in het mooie Belgie en inderdaad is Monschau marathon een topper om mee te maken.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s