gezien – The Dark Knight Rises

Goe zot zeker, dat ik met dit warme weer een cinema inkruip? Ach ja, ’t was er in ieder geval rustig en The Dark Knight Rises was een film waar ik graag even voor binnenkroop, zelfs met dit mooie weer buiten.

The Dark Knight Rises is deel 3 in de Batman-trilogie die begon met Batman Returns en The Dark Knight, waarbij de fenomenale Christian Bale telkens de rol van Batman op zich nam.
Deze film brengt ons acht jaar verder na de gebeurtenissen met The Joker en Harvey Dent, waarbij Bruce Wayne (Batman) zijn geliefde Rachel verloor. Bruce Wayne heeft zich vrijwillig teruggetrokken in ballingschap in zijn grote landhuis en met alleen Alfred (Michael Caine) om voor hem te zorgen. Wanneer de gemaskerde terrorist Bane (Tom Hardy) Gotham met zijn ondergrondse bende begint te belegeren, wordt Wayne gedwongen zijn alter ego terug nieuw leven in te blazen. Ondertussen komt ook nog de anarchistische dievegge Catwoman (Anne Hathaway) roet in het eten gooien. Bane blijkt een tegenstander van formaat te zijn, waarbij Batman serieus het onderspit moet delven. Met Batman uit de weg geruimd, houdt niets Bane nog in de weg om de miljoenenstad te gijzelen.

Je moet natuurlijk voor dit soort verhalen zijn, maar dat ben ik dan ook. De film komt eventjes wat sputterend op gang, maar eenmaal de belangrijkste personages aan bod zijn gekomen, gaat het met een sneltreinvaart vooruit. De uitstekende acteerprestaties, de spannende actiescènes en de adembenemende special effects (zoals het instortende voetbalveld) maken het een film van formaat. Met nemesis Bane krijgen we ook een actieheld voorgeschoteld die echt wel een maat te groot is voor Batman, wat de film ongelooflijk spannend maakt. Alleen jammer dat dat gasmasker toch niet helemaal af gaat, want acteur Tom Hardy (die de rol van Bane) op zich neemt, is best wel een hotty, zie foto hiernaast (maar hij moest voor deze film blijkbaar wel een kilo of 20 aankomen, oepsie).
Het einde van de film is verrassend, ontroerend, grappig en geruststellend, dus je gaat sowieso wel met een goed gevoel naar huis (oef!).

Een aanrader voor de fans, en neen…je hoeft de vorige Batman-films niet persé gezien te hebben, om deze film te kunnen volgen 🙂

Advertenties

Een gedachte over “gezien – The Dark Knight Rises

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s