de 6 parken-route

Vanmiddag m’n bureau even achtergelaten voor wat het was en terug gaan trainen. De training van vrijdag werd verschoven naar vandaag, wegens een verjaardagsetentje morgenavond en vergadering buitenshuis morgen onder de middag. Nochtans voelde ik me vandaag nog niet echt klaar om al direct weer een tempotraining van bijna 1,5 uur te moeten afwerken. Maar zoals ik wel vaker voorheb: als ik in de voormiddag slappe benen heb, blijkt de training meestal wel goed te gaan (en helaas gebeurt andersom ook wel eens).

Van zodra de eerste metertjes gelopen werden, ging het eigenlijk goed. Het tempo raakte snel op kruissnelheid en m’n benen draaiden vlotjes mee. Joepie! In het eerste aanloopstukje begon ik te bedenken welke route ik nu zou lopen, want 1,5 uur rondjes draaien in ’t Park Den Brandt leek me maar niets. Gelukkig zijn er nog een aantal andere parken langsheen de Ring in Antwerpen en ik besloot ze eens allemaal aan te doen. Zo zou ik wel op een 15 km uitkomen, gokte ik.

Eenmaal de Ring overgestoken kwam ik op het fietspad dat door het Nachtegalenpark loopt. Dat loop ik ook wel quasi elke keer, maar meestal buig ik daarna af naar rechts richting Middelheimpark. Nu ging ik links en zo kwam ik terecht in het kleine maar gezellige Leeuwerikpark. Wel amper een scheet groot, dus een beetje verder kwam ik dan uit aan het gruwelijke kruispunt van de Grote Steenweg in Berchem. Altijd een eeuwigheid wachten aan het licht daar, maar eenmaal overgestoken kwam ik terecht in het toffe Brilschanspark. Mooie vijver daar, waar ik natuurlijk langsliep. Aan de andere kant van het park start dan de voetgangersbrug over de Ring. Effe bergop daar via een slingerweg, dan de smalle brug over en via een slingerweg weer naar beneden. En daar bevindt zich dan het hoogtepunt van mijn loopje: Park Wolvenberg. Een heerlijk stukje natuur, geprankt tussen de Ring en de Singel (invalsweg), maar je merkt er niets van het woelige stadsleven. Single track, heuveltjes, modderpoeltjes, natuur op zijn best dus. Helaas wel maar een kilometer lang, dat pad, maar ’t is toch de moeite 🙂 Daarna terug de voetgangersbrug over, de andere kant van het Brilschanspad doorkruist, terug dat ellendige kruispunt overgeraken en via het Leeuwerikpark naar het Middelheimpark (beeldenpark). Daar tussen de kunstliefhebbers gelopen die naar de beelden kwamen kijken. Ik ben niet zo’n kunstfanaat, maar het Middelheimpark straalt altijd wel een zekere rust uit door de beelden die er staan (en soms staan er echt wel grappige originele dingen tussen). Na het Middelheimpark ging het weer even door het Nachtegalenpark en vervolgens nog even een lusje door het Park Den Brandt en daarmee zat mijn 6 parken-route erop. Nog even de laatste kilometer afgehaspeld op weg naar het werk en ik had 15 km op de teller, in 1u26min33sec met een gemiddelde hartslag van 138. Niet zo slecht dus 🙂

Nu lekker rusten en morgen genieten van een heerlijk etentje ipv me op een vrijdagavond nog te gaan afbeulen, zoals meestal het geval is. ’t Mag al eens wat relaxter zijn af en toe hé. Pas zondag terug de loopschoenen aan, voor een gezellige lange duurloop in tof gezelschap. Heb er wel zin in!

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s