prachttraining in het kwadraat

Tot nu toe is deze marathonvoorbereiding al de leukste in de reeks van marathonvoorbereidingen geweest. Een aantal prachtige lopen al achter de rug, in goed gezelschap. ’t Is wat anders dan altijd elke training (en zeker de lange duurlopen) alleen te moeten doen. Een aantal duurlopen op zondag, deed ik alleen, maar ik probeer ze echt wel tot een minimum te beperken. Alleen is maar alleen hé. Helaas zal het volgende week nog wel eens van dat zijn, wegens time-management-problemen, haha.

Maar vandaag stond er dus weer zo’n prachtige training op het programma. Michael en Carmen organiseerden een trainingsloopje bij hen in de buurt in Averbode. De Weefberg beloofde een serieus stevig trainingsparcours te zijn, stevig voer voor traillopers. Jessica, Odile en ikzelf waren paraat om mee te lopen en ook Edith en Patrick kwamen af, vanuit de verre Kempen. Met een bont gezelschap van 7 trokken we om 8u30 op pad. Wat volgde was een supermooi maar zwaar parcours langs mul zand, single tracks, stevige heuveltjes en scherpe afdalingen (goed voor 673  hoogtemeters op bijna 21 km). Om de paar honderd meter veranderde het landschap of de ondergrond. Van verveling dus geen sprake.

Eén ronde bedroeg 9 km en we liepen er dus twee. Daarna liepen Carmen, Jessica, Patrick en ik nog een klein rondje van een kilometer of 3, om het af te leren 😉 Ik moest nu eenmaal 2,5 uur afwerken vandaag en de rest ging gewillig mee 🙂
Dat het onderweg bij het tweede rondje plots pijpestelen begon te regenen, kon niemand deren. Na de warmte van de voorbije weken, deed de verkoeling van de regen zelfs deugd. Enige gevolg waren kletsnatte voeten en benen die tot aan de heupen onder de modder hingen…tekenen van een stevige strijd 🙂

Soit, het was genieten en voor mij weer een stukje trailervaring en vooral goeie krachttraining erbij voor de marathon. Nog vier stevige trainingsweken te gaan en dan begint het “rusten” voor de grote dag. Het aftellen kan nu echt beginnen!

Advertenties

3 gedachten over “prachttraining in het kwadraat

  1. Het was een leuke, intensieve training. De 18 km waren voor mij zeker genoeg, die trail-running is toch nog zwaarder dan een gewone duurloop. Je bent goed bezig, maar niet forceren he !!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s