gelezen – Zonder een Woord van Linwood Barclay

Voor mijn verjaardag kreeg ik dit boek cadeau van een vriendin, net zo’n fervente lezer als ikzelf en we delen dezelfde smaak. Van de auteur had ik nog nooit gehoord, maar ze drukte me op het hart dat hij een heuse ontdekking is en het boek niet neer te leggen. Dat laatste bleek inderdaad zo. In een ruk las ik dit boek uit, een aanrader dus.

Het verhaal: Cynthia Bigge is een rebelse veertienjarige tiener. Na een wild avondje uit, wordt ze de volgende ochtend wakker met een kater. Tot haar verbazing blijkt het huis doods en verlaten, geen spoor van haar ouders en broer.  Ze blijken spoorloos verdwenen, zonder een woord.
25 jaar later worstelt Cynthia nog steeds met dit drama. Ze is ondertussen getrouwd met  Terry Archer, samen hebben ze een dochter, Grace  Na een reportage op tv over de 25e verjaardag van de verdwijning van Cynthia’s familie, beginnen er een aantal bizarre dingen te gebeuren,  die lijken op minieme aanwijzingen naar de gebeurtenissen 25 jaar eerder. Er vallen doden. Terry begint te twijfelen aan de mentale gezondheid van zijn vrouw, terwijl Cynthia recht in een val lijkt te trappen.

Als lezer wordt je doorheen het boek constant mee op een bepaald spoor gezet en begin je mee te wantrouwen. Van wie kun je nog op aan? Leeft de familie van Cynthia  nog en zo ja, waarom hebben ze nooit (eerder) contact opgenomen?

Ideale lectuur voor wie eens zin heeft in een goed spannend boek!

Advertenties

Een gedachte over “gelezen – Zonder een Woord van Linwood Barclay

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s