te veel keuze

Dankzij allerlei sociale media en websites krijgt een mens tegenwoordig gewoon te veel informatie. Zo ook van leuke wedstrijdjes die her en der georganiseerd worden. Als je in diezelfde sociale media dan ook een pak contacten legt, krijg je er ook nog een zekere zachte druk bij om aan zo veel mogelijk evenementen mee te doen. ’t Is dan ook zo plezant en gezellig en ik ben wel gevoelig voor die druk.

Gevolg is dat mijn loopagenda gevulder is geraakt dan dat eigenlijk de bedoeling was toen ik mijn planning begin dit jaar opmaakte. Zo is de Helicopterrun, de Trail des Fantômes en volgende week de trail La Porte des Ardennes erbij gekomen. En komt de roep om er ook nog volgende leuke dingen bij te zetten: de Scott Offroad Run in O-L-V Lombeek op 16 september, de WLOB Trailrun op 21 oktober in Diest en de BEAR Trail in Voeren op 27 oktober. Op elk van die trails gaan al wel een aantal bekenden meelopen en dan is de goesting zo groot om ook te gaan hé. De Scott Offroad Run zou nog enigszins passen in mijn trainingsschema (afstand = 24 km), maar het startuur valt me niet zo goed. Pas ergens op de middag, waardoor ik weeral een hele dag van huis ben. En het thuisfront begint het zo stilletjesaan wel beu te worden dat ik zo vaak weg ben om te trainen.  Soit, wie weet….;-)

De overige twee lopen vallen na de marathon en dan is het natuurlijk afwachten wat ik daar op 6 oktober in Zeeland ga presteren en hoe ik daar van recupereer. Ik durf daar nu echt nog geen uitspraken over te doen. Bovendien moet ik mezelf constant intomen tegen overmoed. Na de marathon van Keulen in 2008 liep ik een week of 2-3 later de halve marathon in Kasterlee en daarna was ik een jaar geblesseerd. Nochtans voelde ik me super na Keulen en liep ik in Kasterlee zelfs een besttijd op die halve marathon. Maar toch was die halve er te veel aan voor mijn lijf, zo amper enkele weken na de marathon (en oké, ik had twee maand ervoor ook wel de Dodentocht gelopen/gewandeld).
Hoe spijtig ik het dus ook vind: ik vrees dat ik zowel Diest als Voeren aan me ga laten voorbijgaan, uit zelfbehoud. Enkel eind november staat er dan nog de halve marathon ’t Is voor Niks in Geldrop gepland, ook een mooie natuurloop. En ik denk dat ik dan maar even in winterslaap ga tot ergens in maart of zo 🙂 Ik ben toch geen wintermens en blijf dan liever binnen, héhé.

Voor volgend jaar is er sowieso ook véél te véél keuze op de wedstrijdenkalender. Ik weet echt niet wat kiezen. Focus worden de trails, in België of Nederland, met een maximum afstand van 30 km. Geen marathontraining volgend jaar, dat wil ik mijn gezinnetje niet ieder jaar aandoen 🙂
Dus wie goeie suggesties heeft voor 2013, laat maar weten!

Advertenties

2 gedachten over “te veel keuze

  1. Een bekend fenomeen. Er zijn zoveel leuke dingen om aan mee te doen. Keuzes maken op basis van tijd die je er voor kwijt wilt zijn. Verstandig ook om na je marathon in het Zeeuwse je planning eens te bezien.

  2. Marc Lismont (Tienen): “Tijdens elke Carrefour Running Tour manche heerst er een gezellige drukte en als loper kun je telkens genieten van prachtige parcours. Brussel was voor mij de favoriete plaats om te lopen dit jaar. Ik liep er de halve marathon en maakte een enorme progressie qua eindtijd.” De laureaten winnen een Garmin trainingstoestel of een test bij EnergyLab.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s