trail running basics

Nu ik stilletjesaan weer aan het trailrunnen ben geslagen, ben ik ook wat zoekende naar tips om het beter te doen. Zeker in het afdalen ben ik een heus bleuke, maar tijdens de Trail des Fantômes merkte ik vooral een grote onkunde bij mezelf bij het lopen over het stevig geaccidenteerde stuk langsheen de Ourthe. De stenen, keien en boomwortels dwongen me tot wandelen, terwijl anderen er gewoon losjes overrennen. Hmmmm….

Gelukkig bestaat er You Tube en daar vind je tegenwoordig heel wat filmpjes van ervaren traillopers. Laat ik de interessantste maar ineens hier eens delen hé. Dit filmpje vond ik vandaag terug en behandelt een paar echte basics. Beginnen bij het begin hé. 4 tips om alvast de eerste stappen in het trailrunnen te zetten:

toonvandrielcards.nl

1. hou je hoofd omhoog! Je moet goed op je voeten letten tijdens het traillopen, maar ’t is niet de bedoeling dat je dan heel de tijd vooroverhangt of je hoofd echt vooroverbuigt, want dat komt je loopstijl en ademhaling niet ten goede. Hoofd recht dus, maar wel je ogen neerslaan zodat je ziet wat er op je pad ligt.

 

2. gebruik je armen voor balans en stabiliteit. Zeker bij het afdalen gebruik je licht zwaaiend je armen om je evenwicht te bewaren en overeind te blijven.

 

 

3. hef je benen en voeten vanuit je middel. Wanneer je bewust vanuit je romp en heupen je voeten en benen heft, ga je ze automatisch wat hoger heffen wat het risico op tenen stoten en enkels omslaan fors vermindert!

 

4. verkort je paslengte en neem snelle pasjes. Zeker wanneer je bergop en beraf loopt, loont het van snelle korte kleine pasjes te nemen. Scheelt je een pak energie en je loopt dus veel efficiënter naar boven en beneden!

 

Bekijk gerust het filmpje! Je ziet bovenstaande mooi gedemonstreerd worden 🙂

Advertenties

3 gedachten over “trail running basics

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s