nieuw speelgoed – de Domyos Gain Trainer en de Domyos Abdo Gain

In augustus registreerde ik me als tester bij Decathlon om nieuwe producten te testen. Vorige week kreeg ik een mailtje om me kandidaat te stellen voor het testen van de Domyos Gain Trainer. Twee dagen later kreeg ik al een mailtje terug dat ik geselecteerd was en vandaag werd de Gain Trainer aan huis geleverd, samen met zijn broertje als verrassing erbij: de Domyos Abdo Gain. Hoe leuk van Decathlon!

De Gain Trainer is een compact toestel om alle spiergroepen te trainen. Vormspanning, evenwicht, buikspieren, versterking van het centrum van het lichaam, de rug en de gewrichten… door een mix van oefeningen kan je het geheel trainen. Het toestel is een soort van klein platform, met twee elastieken (met handvaten) aan de zijkanten. Oefeningen kunnen zittend of staand uitgevoerd worden, met en zonder de elastieken. Zo krijg je een complete workout.

De Abdo Gain is een buikspiertoestel. Door de vorm, een kuipje, is het zo goed als onmogelijk om volledig stil te zitten. Je wordt dus geacht van steeds je evenwicht te bewaren, door je buikspieren aan te spannen. Dit dan nog in combinatie met het heffen en/of strekken van je benen en/of armen, maken het ook tot een veelzijdig maar vooral uitdagend fitnesstoestel.

En dan het leuke gedeelte: de Abdo Gain kan je ineenschakelen met de Gain Trainer en dan heb je een derde fitnesstoestel. Een instabiele Gain Trainer als het ware, waarmee je alle oefeningen ook nog eens op een wiebel-toestel kan doen. Ideaal om je enkelgewrichten mee te trainen, balanstrainingen te doen, enz…

En dat heb ik dus op amper 10 minuten tijd ondervonden. Want het zijn op zich poepsimpele toestellen om te leren gebruiken, maar verdikke….na 10 minuten was ik ook wel gesloopt. Als je, zoals ik, al jaren amper iets van krachttraining hebt gedaan, dan vormen de Abdo Gain en de Gain Trainer in ieder geval een heuse uitdaging.

De volgende drie weken ga ik dus proberen iedere dag minstens 10 minuten de oefeningenreeks af te werken die in de boekjes bij de toestellen werden afgeleverd. Over een week of drie lees je dus de rest van mijn recensie van deze twee, toch ietwat fascinerende, toestellen!

 

 

Advertenties

3 gedachten over “nieuw speelgoed – de Domyos Gain Trainer en de Domyos Abdo Gain

  1. een ideale oefening om te doen: staan op wiebel ding en je doet een squat en terwijl je naar beneden gaat breng je je armen naar voor (frontal raise) met die elastieken vast.

    of je staat er met je voorste voet op en terwijl je een lunge doet, doe je een bicep curl.

    doe de elastieken rond je polsen om de weerstand te verhogen

    (google ff voor afbeeldingen als je niet alle moves kent)

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s