slechte repetitie

’t Was misschien nog geen generale repetitie (die volgt normaal gezien volgende week, de laatste lange!) maar als een gewone slechte repetitie ook al garant staat voor een goeie show, hoef ik me alleszins geen zorgen te maken. Vandaag liep het dus niet al te best. Nochtans was het “loop”weekend vrijdag héél goed gestart, met een heerlijke tempoloop van 14 km die volledig gesmeerd liep. Dus het vertrouwen zat goed voor deze voorlaatste lange duurloop van 3 uur (slik).

Vanmorgen om 7u mijn bed uit en toen beging ik een grote fout. Ik at een iets te copieus ontbijt. Nou ja…een goeie vanille-proteïneshake vergezeld van een dubbele boterham met choco. Niet zo gigantisch, maar blijkbaar wel zo als je amper een 40 minuten later al de deur uitgaat om te gaan lopen. Maar ik wou natuurlijk voldoende binnen hebben om me drie uur lang aan de gang te houden. Had wel een gevulde Camelbak en wat Squeezy’s mee, dus achteraf bekeken had die dubbele boterham niet persé gehoeven 😉
Het gevolg liet zich al raden: nog geen 5 minuten onderweg en mijn maag begon te protesteren. Felle steken, die ik met moeite weggeblazen kreeg. Auw. Helaas heeft die weerbarstige maag me zo drie uur lang gepest. Echt niet leuk. Van genieten was er dus amper sprake.
Maar dat was nog niet alles. Na een kilometer of twee begon mijn linkerkuit ook wat te protesteren. Nu heb ik dus nog nooit last gehad van mijn kuiten, op die 12 jaar dat ik loop. Voor mij dus een volledig nieuwe gewaarwording. De kuit voelde onderaan wat stijf en gespannen. Ik kon gelukkig wel rustig blijven lopen en het gevoel ebde wel regelmatig weg om dan plots weer op te komen. Dat ook zo de gehele tijd. Zucht. Momenteel ervaar ik nog steeds wat een stijf gevoel, maar wandelen en trappen doen gaat probleemloos. Dus weet niet zo goed wat ervan te denken. Is dit nu een blessure die aan het opkomen is (hopelijk niet!) of toch gewoon nog een erfenis van de trail vorige week? Ik ga nu in ieder geval twee dagen rust nemen en pas woensdag weer trainen (wisselloopje). Normaal doe ik op maandag een actieve hersteltraining (de voorbije twee weken is dat door tijdsgebrek niet gelukt, maar soit), maar morgen sla ik die dus maar over, voor alle veiligheid.

De duurloop van 3 uur werd dus wel volledig afgewerkt! In totaal 28,6 km gelopen, dus qua tempo zat het wel goed. Maar het was dus een zware helletocht op karakter. De maag, die kuit, pfftt…Gelukkig scheen het zonnetje en liep ik op grotendeels onbekend terrein, wat ook voor de nodige afleiding zorgde. Dankzij het fietsknooppuntennetwerk leerde ik weer een pak nieuwe fietspaden kennen, en belandde ik o.m. in Weerde, Zemst, Eppegem en Elewijt. Tja, als je zo’n eind loopt, kom je al wel eens ergens natuurlijk :-).

Volgende week dus nog eens zo’n duurloop van 3 uur, allé, da’s toch de bedoeling. En dan is ’t gedaan. Oef 🙂 Allé ja, wel die marathon nog lopen natuurlijk 😉

Advertenties

7 gedachten over “slechte repetitie

  1. hey, goed bezig, niet panikeren, je bent natuurlijk extra alert, ’t komt goed, de kuit speelt wat op mag geen probleem zijn wellicht.

    doe zo verder!

  2. Gelukkig hangt die marathon ook niet van één training af, maar van een schitterende lange voorbereiding ! Kijk maar naar die voorbereiding en alles zegt : je gaat dat geweldig goed doen !

  3. Even bezien hoe het de komende week verloopt. Anders wordt de 3 uur van zondag ingekort. Blessure is erger dan een lange training minder!

  4. Rustig blijven. Zo vlak voor de marathon zit er ook veel tussen je oren. Deze zomer tussen de 6 urenloop van Aalter en de dodentocht voelde ik zowel voet als knie, eens het startschot van de dodentocht gegeven, voelde ik niets meer en ook nadien geen last. The mind is a wicked thing. Veel succes nog.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s