late ontdekking

Gisteren liep ik voor de eerste keer met afstroopbare mouwtjes. Wat is daar nou zo spectaculair aan? Nou ja, helemaal niks dus. Maar voor mij was het een openbaring. Dat ik dit gewoon nog niet eerder had “ontdekt”! Tuurlijk kende ik het concept al. Langs de Vaart zie ik geregeld fietsers voorbijknallen met van die dingen aan. Lopers heb ik er nog niet vaak mee zien rondhobbelen, op een enkeling na, maar ik vraag mij nu toch wel af…waarom niet? Want verdikke: wat zijn ze handig!! Zeker voor een koukleumpje als ik. Ik heb het in ’t begin van een ochtendtraining altijd veel te koud en kleed mij dus meestal overdreven warm aan. Om dan na een uur te lopen puffen en te zweten en te vloeken op al die kledij.

Toen ’t ventje dus vorige week met de folder van den Aldi kwam aandraven met daarin reclame voor een actie van fietsspullen, vielen die mouwtjes mij dus op. Amper 10 euro, dus het proberen waard. En gisterenmorgen was het dus, naar mijn normen, ijskoud toen ik vertrok. Ik heb de mouwtjes met plezier een uurtje gedragen. Ze zaten perfect, hinderden totaal niet en zorgden voor de nodige warmte. Na een uurtje was het zonnetje goed geklommen en begon ik het warm te krijgen. Hopsa, de mouwtjes naar beneden en uitgedaan en rap in m’n camelbak gepropt en zo verder in m’n shirtje met korte mouwen. Zalig. Die dingen gaan dus meer gebruikt worden. Perfecte uitvinding om zo in het tussenseizoenen te gebruiken.
En als je geen Camelbak of zo bijhebt, om die mouwkes in te proppen? Tja, je kan ze om je polsen laten hé, heb je ineens zweetbandjes om 🙂

 

 

Advertenties

2 gedachten over “late ontdekking

  1. haha, ik ben al lang fan, zowel bij ’t lopen als ’t fietsen. Meestal heb ik in ’t begin koud. Ik laat ze gewoon rond mijn polsen dan.

  2. Dat zijn inderdaad toffe en handige dingen. Vorige november met de halve marathon van Kasterlee wist ik niet wat aandoen. Toen heb ik een t-shirtje met armstukken gekozen. Dan kan je onderweg nog altijd beslissen. En zelfs niks schuurplekken gehad of zo!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s