van kwaad naar beter

Vanmiddag voor het eerst sinds zondag de loopschoenen weer aangebonden. Die twee daagjes rust waren echt wel nodig. Maandag voelde m’n linkerkuit nog de hele dag stijf aan, dinsdag was dat al stukken beter, maar voelde ik het nog wel af en toe. Vanmorgen was van de stijfheid niets meer te merken. In de plaats deed mijn enkel wel weer pijn, maar ja, da’s iets waar ik de rest van mijn leven mee zal zitten. Dus gewoon enkelverband omgespannen en sportschoenen aangedaan onder mijn jeans (want met dat verband kan ik niet in mijn “propere” schoenen). Daar moeten ze op ’t werk maar tegenkunnen 😉

Met vol goeie moed dus wel gaan lopen. Met het steunverband had ik geen last van m’n enkel, dus dat viel mee. Het tempo in ’t begin traag proberen houden en na een paar honderd meter voelde ik terug het stijve gevoel wat opkomen in m’n kuit. Maar het was zeker niet zo fel als zondag. Ik liet het tempo wat samenvloeien met de leuke deuntjes op m’n Ipod en er begon een patroon duidelijk te worden. Hoe rapper ik liep, hoe minder last van de kuit. Huh? En toch voelde het zo aan. Liep ik “traag” (zo rond de 9,5 km/u) voelde ik m’n kuit, begon ik te versnellen en wat meer tempo te lopen, trok dat gevoel weg. Hoe bizar. Dus maar wat beginnen letten op m’n loopstijl en ik kan niet anders dan concluderen dat ik het soepelste loop als ik zo rond de 10,5 à 11 km/uur loop. Loop ik trager, dan gaat het letterlijk wat logger en zwaarder en vermoedelijk heeft dat momenteel een beetje impact op die kuit.

Niet dat dat de oorzaak van alle leed is, dat zou me nogal straf lijken. Ik ben gewoon weer tegen m’n grens aangelopen, dat moment dat mijn lijf wat begint te protesteren tegen alle trainingsarbeid van de laatste weken. En vorige week woensdag en vrijdag liep ik op m’n loopschoenen die op m’n werk liggen en die hebben er ondertussen al een 1000 km opzitten. Misschien was de tempoloop van 14 km afgelopen vrijdag op die versleten schoenen, de druppel die de kuit deed crashen? Hoog tijd voor vervanging dus. Ik wou dinsdag na het werk al naar RSLAB in Duffel gaan, maar een uitgelopen vergadering gooide roet in het eten. Morgen een nieuwe poging, want vandaag lukte ook niet. Vandaag had ik mijn andere loopschoenen dan maar mee naar het werk genomen, die hebben er nu een 600 km opzitten. Dringend een nieuw paar in te lopen dus!

Morgen weer een rustdagje en dan vrijdag in principe een tempoloop. Normaal gezien 1,5 uur, maar zit met een time-management-probleempje. Zal al blij zijn als een uurtje lukt. En dan zondag die allerlaatste lange duurloop, maar of dat drie uur wordt, laat ik toch wel van die kuit wat afhangen…

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s