getest – Domyos Gain Trainer en Domyos Abdo Gain

Begin deze maand schreef ik al een eerste korte review over de Domyos Gain Trainer en de Domyos Abdo Gain. Een cadeautje van Decathlon als gloednieuw lid van hun testpanel. En als tester deel ik graag mijn finale bevindingen nog even met jullie.

De aanvankelijke indrukken blijven alleszins overeind. Ik vind het twee toestellen waarmee je wel wat kanten uitkan.

Mits de nodige creativiteit kan je met de Gain Trainer zowat alle belangrijke spiergroepen trainen. Voor mij persoonlijk was/is het een handig hulpmiddel om push-ups te trainen. Op een koude stenen vloer vind ik dat maar niks, het platform van de Gain Trainer biedt een geweldig alternatief.
Met de elastieken kan ik versterkende oefeningen voor mijn armen en schouders (zwakke zone) doen. Alleen is het wat zoeken naar de juiste lengte van die elastieken en moet je ze ook van lengte veranderen als je van uitgangspositie verandert. Da’s een klein minpuntje (maar dan ben ik al wat aan het muggeziften).

De Abdo Gain vind ik een geweldige uitvinding. ’s Avonds een beetje moe of lui en toch buikspier-oefeningen doen? Het kan met de Abdo Gain. In plaats van in je luie zetel neer te ploffen, kan je gewoon even in de schelp gaan hangen en je traint quasi automatisch je buikspieren al 🙂 De basisoefeningen zijn niet zo moeilijk, van zodra je met je benen omhoog moet gaan zwieren wordt het echter een heuse uitdaging.

Zijn er dan geen minpunten?
Ach een paar kleintjes toch wel…

– zoals alle thuisfitnesstoestellen moet je jezelf elke avond een serieuze schop onder je poep geven om effectief aan de slag gaan. Ondanks het gemak van beide toestellen, lonkt de zetel toch nog altijd het meest na een zware werkdag (en al zeker als je volop in de zwaarste weken van je marathontraining bent, zoals ik). Discipline blijft dus een must.

– er ontbreekt een deftige handleiding bij beide toestellen. Zoals ik vorige keer al schreef, krijg je er een leuke flyer-achtige handleiding bij met foto’s met een aantal oefeningen. Daarmee kan je zeker aan de slag en voor de Abdo Gain is dat zelfs redelijk voldoende. Voor de Gain Trainer was dit echter onvoldoende. Het was voor mij bijvoorbeeld niet duidelijk of bepaalde oefeningen nu statische oefeningen of toch oefeningen met verende of herhalende bewegingen waren. En dan mis je toch wel wat trainingseffect omdat je de oefeningen compleet verkeerd uitvoert.

– Op de verpakking stond dat je meer oefeningen kan vinden op de site van Domyos. Ik ben daar gaan zoeken, maar bleef daar ook op m’n honger zitten. Ofwel is de site onduidelijk en vond ik er dus gewoon mijn weg niet. Uiteindelijk ben ik op You Tube gaan zoeken en vond daar Franstalige en Spaanse filmpjes met voorbeelden van oefeningen, waarmee ik dan aan de slag kon.

Mijn score: 8/10. Dik geslaagd dus. Maar nu vooral de nodige discipline aan de dag blijven leggen om het trainen ermee vol te houden 🙂

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s