een beetje herstellen

Dit berichtje gaat dus niet over de verkiezingen. Ah neen, daar wordt al genoeg over geschreven. En ik heb vrienden in zowel het (ultra)linkse als het meer rechtse kamp en kom met iedereen overeen. Dus ik ga er niet over uitweiden. Laat ik dus maar gewoon wat vertellen over hoe het met m’n herstel vergaat na de marathon van vorige week.

Eigenlijk verloopt dat herstel supervlotjes. Misschien dat de massage van zondag er voor iets tussenzat? We verbleven in een bungalowpark met een wellnesscenter er pal naastgeplakt (eigenlijk boven het overdekte zwembad dat bij het park hoorde). Dus zondag strompelde ik daar even binnen en kon een half uurtje later al op de tafel gaan liggen bij topmasseur Wim. Die nam vakkundig mijn benen onder handen en nadien kon ik toch al iets vlotter de trap weer af.
Ik wachtte toch wel braaf tot dinsdag om weer even mijn loopschoenen aan te trekken voor een half uurtje trappelen. Nog steeds aan de Zeelandse kust en dan is het nogal moeilijk om niet terug op het parcours van de marathon te belanden. Eerst een stukje langs het fietspad richting Westkapelle om na een kilometer het duinenpad op te draaien (en toch effe al wandelend naar boven te klimmen) en dan via de duinen richting Domburg te trekken. Aan de fameuze trappen koos ik dan toch maar het pad dat rondom die berg loopt 🙂 Dan Domburg-dorp ingelopen en via wat achterafweggetjes weer naar het bungalowpark. Dat eerste loopje duurde een half uurtje en ik legde amper 4,4 km af. Het ging in het begin vrij moeizaam, maar na 20 minuutjes waren m’n spieren helemaal los en ging het vlot. Het voordeel van “actief herstellen”. Nadien voelt alles zo veel beter aan.

Donderdag deed ik het nog eens over. Ditmaal de volle 5 km in zo’n 31 minuten, dus al stukken vlotter. M’n hartslag ging amper over de 130, een teken dat het herstel wel goed begint te zitten.

Vandaag mocht het dan al een beetje langer. Nou ja, geen uren natuurlijk. Tiny schreef een laatste herstelloop voor, maar van 45 minuten dan. Het werden 52 minuten (8,4 km) en dat mocht gerust nog wat langer wezen 🙂 Hartslag hing ook weer rond de 130, dus ikke dik tevreden.

Vanaf volgende week gaat het weer terug wat in stijgende lijn richting m’n eerste doel op 3 november. De goesting is er om die dag eens compleet voluit te gaan op de 10 km. Ik kan toch alleszins eens proberen om eindelijk onder die 50 minuten te geraken hé. Hopelijk kan ik die motivatie houden tot de dag daadwerkelijk daar is. Maar eerst nu de komende dagen een griepje afweren, want sinds deze namiddag ben ik wat koortsig. En dat vlak voor ik terug aan het werk moet, dus misschien is ’t gewoon een werk-allergie 😉

Advertenties

2 gedachten over “een beetje herstellen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s