we geraken er niet uit

In m’n vorige berichtje liet ik het al even uitschijnen: onze vakantieplanning voor 2013 zit in het slop. We geraken er niet uit! Dus wat hulp is welkom. Vooral mensen met kids kunnen ons misschien wat tips geven.

Na twee jaar niet op vakantie geweest te zijn (buiten korte verblijfjes in Nederland), willen we volgend jaar er echt eens tussenuit. Dat zal in juli of augustus gebeuren, gezien we niet voldoende verlofdagen hebben om ook buiten de schoolvakanties nog vakantie op te nemen. Dus we zitten wat vast aan hoogseizoen-tarieven en dat weegt wel op ons budget natuurlijk.
Wat willen we: zon! En een bestemming waar ook iets te zien is buiten een strand of een berg. Dus dachten we aan Slovenië. Dit jaar hoorden we drie vriendenkoppels die ernaar toe zijn geweest en allemaal dolenthousiast terugkwamen.Het zou bovendien enorm budgetvriendelijk zijn,  zeker een voordeel dus!

Ons plan is nog niet afgevoerd, maar wat houdt ons tegen:

 • de afstand: toch gemakkelijk zo’n 12 uur rijden, met een (tegen dan) 3-jarige peuter lijkt ons dat niet zo evident
 • onderweg stoppen voor een overnachting is een oplossing, maar is dat zo veilig met je hele hebben en houden in de koffer en op de achterbank (we hebben niet zo’n hele grote auto)? Stel dat de volgende morgen alles gerat is?
 • we zouden gaan voor een vakantiepark, omdat je dan heel veel ter beschikking hebt ter plaatse en dus minder moet meezeulen. En voor onze peuter is zo’n zwembad wel leuk (en voor ons ook natuurlijk). Maar de vakantieparken in Slovenië liggen niet zo ideaal, zijn wel goed uitgerust qua zwembadvoorzieningen en krijgen goeie reviews op het internet. Maar uit diezelfde reviews blijkt ook dat er naast die luxe-zwembadvoorzieningen en pico-bello huisjes niets is. Geen supermarktjes en dergelijke in de buurt (noch op het park zelf). Dagelijks een uur heen en weer moeten rijden (cfr. die recensies) voor een vers ontbijt lijkt ons dan ook weer zo pfftt….

Dus Slovenië is misschien toch niet je dat, nu toch nog niet. We hebben wel goeie ervaringen met Landal-parken en Roompot-parken. Landal zit ook in Oostenrijk. Maar daar zijn we ook helemaal niet vertrouwd mee en elk park lijkt ook weer gelegen in de middle of nowhere. Voordeel is wel dat het beste park (Hochmontafon aan Gargellen) op zo’n 8 uur rijden van huis ligt, da’s al iets beter doenbaar. Maar is er wel iets te zien daar? Slovenië biedt nog wat cultuur, hoe zit dat met Oostenrijk?

Zuid-Frankrijk = pokkeduur in de zomervakantie, helaas voor ons onbetaalbaar 😦

Dus misschien toch een vliegvakantie? Naar ons geliefde Griekenland, bv. Kreta of Kos, met het vliegtuig. Maar hoe doe je dat: zo op hotel gaan met een 3-jarige? Het lijkt ons hel om met z’n drietjes elke dag in een krappe hotelkamer te moeten kruipen. Dus daarom dat we liever iets appartement-achtig doen, met een aparte slaapruimte voor de kleine.
Hoe doen anderen dit toch?

We geraken er dus echt niet uit. Alle tips zijn dus welkom! Laat maar komen, via een reactie hier, Facebook of mail. Ik zie het graag tegemoet 🙂

P.S. Wij zijn geen kampeerders, ’t is maar ne weet 😉

 

Advertenties

8 gedachten over “we geraken er niet uit

 1. Wij gingen dit jaar met onze dochters van 2j en 4j voor het eerst op reis met het vliegtuig. De bestemming werd mallorca. Hotel viva mallorca . We hadden 2 aparte kamers zodat we idd nog iets konden doen als de kindjes sliepen. Het hotel is zeeeeer kind vriendelijk. Wij zijn wel in september geweest , dus weet niet wat her kost in hoogseizoen. Maar als in jullie was zou ik tocj proberen n weekje buiten seizoen te gaan. Maakt echt heel verl verschil qua prijs en qua drukte in luchthaven en hotel.

 2. Wij hebben afgelopen zomer een citytrip naar Stockholm gemaakt, op maat van de kids: http://blog.visitstockholm.com/stockholm-for-kids-2722 en we verbleven daar in een appartementhotel (Biz Apartment Gärdet), heel handig aangezien er ook een keuken aanwezig is.
  Een andere website die ik op het oog heb: http://www.pharosreizen.nl/gezinnen/ Daar zitten ook reizen bij in vakantieparken in het buitenland. Nog niet zelf uitgeprobeerd, maar ik zou deze zomer graag de King Arthur rondreis maken (is op 3 locaties verblijven in een vakantiepark, jammer genoeg is Groot Brittanië geen garantie op goed weer).
  Succes nog met zoeken en laat iets weten als je iets gevonden hebt, misschien is het wel een gouden tip voor ons 😉

 3. Ruth,
  Wij gingen (en gaan nog steeds) naar Lana in Italië met de kids. Het is ong. 1000 km rijden. Wij reden altijd tot in Pfronten (aan de grens helemaal beneden in Duitsland) en gingen daar slapen bij Haus Maria om ’s anderendaags verder te rijden naar onze bestemming. Naar Pfronten is het altijd autostrade, behalve het laatste stukje dan, en dan heb je al 750 km gedaan. Vertrekken altijd om 6u ’s morgens en na een uurtje stoppen wij in Tessenderlo voor een vers ontbijt op de parking daar. Normaal gezien komen wij altijd rond 15 à 16u aan. Je kan dan nog een wandelingetje doen, gaan eten en dan ’s morgens de laatste 250 km verder naar je bestemming rijden. Lana is in Zuid-Tirol in Italië. Er wordt nog duits gesproken, er is in de buurt voldoende kultuur én goed weer. Hierbij de websites : http://www.haus-maria-pfronten.de en http://www.garnihotelfriedheim.com. Ze hebben daar een grote tuin met 2 zwembaden. Alle kamers (6) en appartementen (6) zijn voorzien van airco. Daar zijn nog héél veel hotelletjes en appartementen. Verdere info (zélfs in het nederlands) op http://www.lana.info.
  Groetjes,
  Goedele

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s