de diepvries in!

Brrrrr….vorige week nog gelopen bij temperaturen die tegen de 20°C aanliepen, vanmorgen vroor het -2° toen ik de deur uitstapte! WTF? Hier kon ik dus niet echt mee lachen hé 😉 Ik moest effe op zoek naar m’n winterloopkledij. Bij wijze van ontkenning had ik die spullen nog altijd op het bovenste schap van m’n kast laten liggen en bleven de zomerspullen dus nog altijd lekker binnen handbereik. Maar het valt dus nu echt niet meer te ontkennen hé…de winter is in aantocht. Doemme toch.

Dat werd dus naast de lange tight nu ook een shirtje met korte mouwen en daarboven een licht gevoerd shirt met lange mouwen. M’n buff van de marathon van Zeeland rond m’n nek, handschoenen aan en een hoofdband om voorhoofd en oren wat warm te houden. Bah, voelde me alweer als een halve eskimo en dan nog had ik het gevoel dat ik te weinig aanhad. De eerste kilometers liep ik constant te bibberen. Buff hing tot voor m’n mond omdat de lucht zo koud was dat het pijnlijk was om in te ademen.

Dan niks positiefs te vertellen vandaag? Tuurlijk wel!! Want wat mijn ogen te zien kregen, maakte alvast héél véél goed. Zo kwam ik na een kilometertje lopen aan bij de Leuvense Vaart, die bij het ochtendkrieken een mooie mystieke sliert mist over zich heen had gekregen. De kwakende eendjes en kwekkende ganzen zochten zich een weg doorheen het mistgordijn, terwijl ik de rust er ietsiepietsie kwam verstoren. Na een half uurtje was ik in het Domein van Hofstade dat nu volop zijn herfsttooi heeft gekregen. De bomen hebben het hele pallet van herfstkleuren over zich heen, de paden liggen bezaaid met een dik tapijt van afgevallen bladeren en over de meren hing datzelfde mistgordijn. Prachtig om zien.
Gelukkig hebben we dat dan toch nog met dit ellendige seizoen, de pracht van de natuur die zich op zo’n momenten laat zien. ‘k Zal me daar maar een beetje aan optrekken de komende maanden hé 😉

Oh ja, ik liep toch lekker 14,5 km in deze diepvriezer vanmorgen. En dat na een weekje waarbij ook al twee fijne tempotrainingen (wel wat korter) werden afgewerkt. We zijn weer goed op dreef aan het geraken 🙂

Advertenties

2 gedachten over “de diepvries in!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s