opdrachtje te vervullen

Aanstaande zaterdag staat er nog eens een wedstrijdje op de planning. Mol is the place to be, het Zilvermeerdomein. Mooie omgeving om te lopen, maar het parcours gaat wel volledig langs de geasfalteerde paden. Een redelijk snel parcours dus, twee lussen van 5 km als ik het me goed herinner.

Laat nu het enige smet op m’n PR-palmares de 10 km zijn. M’n beste tijd ooit was 50min en …sec (ik weet niet meer exact hoeveel). Net niet onder die 50 minuten dus. Op zich lig ik niet echt wakker van PR’s en tijden, maar toch wringt die 10 km al een tijdje. Dus zaterdag ga ik me eens volledig smijten, tot mijn tong op de grond hangt als het ware en ze me aan de finish van de grond gaan moeten schrapen en terug tot leven wekken. Allé,misschien laat ik het niet zoooo ver komen hoor. Maar die 50 minuten moet eraan.

Als voorbereiding deed ik gisteren nog eens een wisselloopje. Om de 5 minuten wisselen van tempo van D1 naar D2 naar D3 en zo terug naar D1 enzovoort. Gaat D1 aan een kleine 10 km/uur, D3 zit aan 11,5 km/u. Natuurlijk kon ik het niet laten…die D3 moest effe sneller, nl. aan 12 km/u. Ah ja, toch effe dat tempo testen voor a.s. zaterdag! 4 x 5 minuten gingen dus aan 12 km/u en dat ging redelijk. Hartslag ging wel naar de hoogste regionen, maar ja, ’t is dan ook niet voor niks een wedstrijdtempo (voor mij dan toch). Maar het gevoel zat vrij goed. Opdracht nu is om zaterdag een intervaltraining van 10x 1000 m aan 5:00 min/km te lopen ZONDER pauzes tussen de intervallen 🙂 Da’s toch hoe ik het mentaal even ga aanzien. Elke kilometer een gemiddeld tempo van 12 km/u lopen (zo kan ik het aflezen op het schermpje van m’n Garmin) en dan is de job volbracht na 10 km, ahum.

En als het niet lukt, ga ik er heus geen tranen om laten hoor 🙂 Er zijn erger dingen in ’t leven dan het niet halen van een doeltje zoals dit…

Advertenties

6 gedachten over “opdrachtje te vervullen

  1. Hi Ruth,

    Bij mij geeft zoiets stress, maar jij kijkt er nuchter tegenaan. Ik zou het ook inderdaad in stukjes hakken. Ik werk zelf altijd met tussentijden op 2,5 km en die schrijf ik op mijn hand zodat ik weet of ik op een goede richttijd zit. Verspil je adem/energie niet in het begin met inhalen mocht de start onverhoopt niet zo snel zijn, dat trek je nog wel bij. Ik wil ook graag onder de 50 minuten, maar ik zit er nu nog 2 boven dus ik heb ook nog zo’n job to go. Gezien je trainingstijden gaat het wel lukken denk ik bij jou. Heel veel succes gewenst.

    groetjes,

    Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s