Zilvermeerloop Mol – eindelijk onder de 50!

De opdracht van vandaag was duidelijk: 10 km lopen tegen 12 km/u. Ik had er gemengde gevoelens bij. Enerzijds wist ik wel dat ik qua conditie nu heel goed zit. De bekende supercompensatie na de marathon, weetjewel. Maar op training vind ik 12 km/u al verdomd snel en dat 10 km lang volhouden? Toch wat twijfels dus.
Donderdagavond diende een redder in nood zich aan. Maatje en quasi-buurman (Bonheiden ligt hier niet zo ver vandaan) Gert vroeg me via Facebook wat m’n plannen waren, hij zocht namelijk een wedstrijdje voor zaterdag. Dus vroeg ik hem maar botweg of hij me wilde hazen in Mol. Geen probleem en de plannen werden onmiddellijk afgeklopt. Gert zou me hazen naar een tijd net onder de 50 min. Oef! Het helpt toch altijd als je iemand nauwgezet kan volgen en dat Gert een keigoeie haas is, heeft hij onlangs nog bewezen in Eindhoven op de marathon.

Daarenboven speelde Gert ook nog voor privé-chauffeur met zijn limousine (toch in vergelijking met ons koekendoosje) en om half 12 vanmiddag werd ik dus door m’n chauffeur opgehaald. Door het slechte weer bleven ventje en Seppe toch maar thuis.
Gezellig ritje naar Mol, waar het water ook met bakken uit de hemel viel en een venijnig koud windje niet echt veel goeds beloofde. Maar Gert beloofde me dat de wedstrijd volledig droog en in goed weer zou verlopen. Hij had nog nooit slecht weer gehad op een wedstrijd. Hmmm…een haas met dan nog een persoonlijke weergod die over hem waakte, ik kon het slechter getroffen hebben. Maar meneer had dus gelijk hé. Om half 2, half uurtje voor de start, klaarde het verdikke toch wel uit zeker. Geen regen meer, de wind temperde en er begon een zonnetje te pieren door de wolken.

Na een zeer grondige opwarming, stonden we enkele minuten voor 2 uur aan de start. Ik was totaal niet meer zenuwachtig en had het volste vertrouwen in m’n haas en in mezelf. En ja hoor, het liep vanaf de start gewoon goed! Tempo was de eerste drie kilometer nog wat zoeken, waarbij kilometer drie effe veel te hard ging naar m’n goesting (oeps, foutje van de haas), maar daarna ging het vrij vlak. Afspraak was dat de laatste ronde Gert keihard zou beginnen “trekken” en ik dus alles moest geven (het waren 4 rondjes van 2,5 km). Zo geschiedde dus. Na 7,5 km begon Gert dus te versnellen en tegen het einde hing m’n tong wel bijna tegen de grond en zat ik echt zo stuk als maar zijn kan. Nog een laatste sprintje om toch onder de 49 minuten te geraken (netto-tijd) en dat is gelukt. Resultaat: 48 minuten en 52 seconden!
Bruto-tijd is wat meer, omdat m’n nummer moest ingescand worden en dat had ik effe niet door (‘k was een beetje weg van de wereld). Toch een 20 sec meer bruto dus, maar soit.

Zeer content dus en achteraf als ik de cijfers zie, kan ik alleen maar tevreden zijn over hoe de wedstrijd is verlopen. Mooi vrij vlak gelopen en op het einde versneld. Negatieve split dus, perfecte wedstrijd.

Organisatie was ook dik in orde, alles verliep perfect. Mooi parcours, doorheen het Zilvermeerdomein. En ook al ben ik geen fan van “rondjes lopen”, vandaag was dat voor mij nu wel eens ideaal. De afstand was exact (maar dan ook echt exact) 10 km, cfr. m’n Garmin. En nog beter: ik ben nog met een leuke tombola-prijs naar huis vertrokken (een fles prosecco-wijn en lekkere koekjes voor bij de koffie :-)).

En daarmee kan nu echt het jaar 2012 niet meer stuk voor mij op vlak van lopen. Na al die jaren is die 50 minuten op de 10 km er eindelijk aan! En daar ga ik nu een lekker glaasje wijn op drinken se!

Advertenties

11 gedachten over “Zilvermeerloop Mol – eindelijk onder de 50!

 1. superproficiat, alleen maakt mij dit zeer zenuwachtig voor de 30 km in geldrop ik ben ECHT NIET RAP he ruthje…. hopelijk wil je nog zo traag met mij meelopen ? anders geen probleem hoor als je geen zin meer hebt!
  renate

 2. Ruth, ik moet je effe een kleine teleurstelling bezorgen: de scan heeft niks te maken met je eindtijd, die tijd wordt afgedrukt op de laptop die op de lijn opgesteld stond;
  de scan bepaalt enkel maar de volgorde van aankomst…
  De computer zet dan de tijden tegenover de aankomsten en … klaar is de uitslag. (soms al…)
  dus toch enkel maar het verlies van de start incalculeren, maar niettemin: dik onder de 50′ ja!
  Bedankt toch om te komen meedoen.
  ps : we doen ons best om het onze lopers naar hun zin te maken: voor lopers, door lopers is bij ons geen loze slogan!

  1. Hi Richard, ik snap er niks van maar geeft niet 🙂 Ik hou me toch aan m’n eigen gemeten tijd hoor, want zoals Gert zegt duurde het ook wel een 10 à 15-tal seconden eer we de startlijn zijn gepasseerd…Beetje nadeel van zonder chip te werken, maar ik snap ook wel dat zo’n kost niet evident is voor een organisatie. Voor de rest was het een toporganisatie!

 3. Sorry voor die 3de km. Ik heb je toen uit de wind gezet en ben onbewust gaan versnellen. Foutje. Voor de rest heb jij het gedaan hoor. Jouw goede voorbereiding hebben gemaakt dat je onder die 49′ zit. De rest zijn details.
  Btw, je zit echt ook netto onder de 49′ hoor want wij hebben bij de start pas afgedrukt als we over de startlijn liepen en dat was zowat 10 sec na het startschot.
  Tot de volgende. 😉
  @Richard, fijne wedstrijd en leuk parcours. En €2.5 voor een warme hotdog! Waar vind je dat nog! 🙂

 4. Hi Ruth,

  Zat ik te spinsen op je nieuws over je te lopen pr komt verdorie je blog niet in mijn reader. Pas vanochtend zat er een vervolgblog in waarin je even zegt dat je klus gelukt is. Daarom ben ik dus laat met mijn felicitaties voor je prestaties van 48 minuten en nog wat. Ik vind het heel knap. Ik hoop ook ooit net op onder die 50 minuten te komen. Ik denk dat die haas je goed geholpen heeft, maar je moet het wel zelf nog doen. En die negatieve split vind ik echt super. Je inspireert me om het ook te proberen. Ik heb nog niet veel plannen voor 2014 maar nu begint het toch te kriebelen mijn PR uit juni 2011 op te poetsen (51:54).

  groetjes,

  Dorothé

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s