spannende dagen (deel 3 al!)

In augustus schreef ik twee berichtjes over onze Seppe onder de titel “spannende dagen”. Voor mij spannend, omdat ik tot doel had onze Seppe eens zindelijk te krijgen in onze verlofperiode. Dat is zonder succes afgelopen. En eigenlijk was ik van plan om te wachten tot de kerstvakantie om er weer aan te beginnen. Die laatste daagjes voor ie echt naar school gaat, dat zou de moment worden om hem definitief “droog” te krijgen.

Tot vorige woensdag…ik ging Seppe zoals altijd van de crèche afhalen en S., zijn vaste juf daar, zei dat ik vanaf maandag (vandaag dus) Seppe maar eens zonder pamper naar de crèche moet laten komen. Oei. Daar werd ik dus effe mooi op snelheid gepakt. Seppe is samen met nog 2 andere kindjes nu de oudste van het groepje. Zij drieën gaan als enige na de Kerstvakantie naar school. Al de rest in het groepje van S. is een maand tot 2 maand jonger en starten pas na de Krokusvakantie. Dus S. gaat de komende twee maanden haar drie oudsten serieus voorbereiden op school en daar hoort zindelijkheidstraining bij. Tja, als zij er werk van wil maken, dan doe ik maar mee hé.

Dus besloot ik met het lange weekend gewoon al direct vanaf donderdag de pamper uit te laten. Gelukkig vond ik bij de Hema in Zeeland goeie oefenbroekjes (sponsen onderbroekjes met een soort plastieken buitenlaagje) voor een laag prijsje (in België zijn ze niet meer te vinden in de Hema, bij Dreambaby kosten ze 15 euro (!!!) per stuk). Drie heb ik er in mijn bezit en ze bleken een ware zegen om m’n zetels en tapijt droog te houden. Want….het loopt dus echt niet goed. En nochtans hebben we de voorbije maanden echt al veel successen gehad: tripjes naar de wc als we bv. in Planckendael rondlopen, ’s morgens en ’s avonds bewuste bezoekjes op het potje enz….En nu plots…een eigenwijs en koppig kereltje. Hij doet het erom hé 😉
Het weekend was dus geen succes. Ook wel omdat we niet consequent waren, wegens plannen in het weekend die al vast lagen en we onszelf die twee halve dagen geen potjesstress wilden aandoen. En dan hadden we zondag nog een knulletje dat plots wat ziek was en dus zeker geen zin had om op ’t potje te gaan.

Maar vanmorgen beet ik door. Seppe deed dan toch een fikse ochtendplas op het potje (weliswaar na wat omkoperij langs mijn kant, maar sssttt…) en raakte droog tot in de crèche. Ik had nog een hele zak reservekledij meegenomen, just in case.
’s Avonds dan toch klein beetje teleurstelling. Niet zozeer omdat het weer een dag vol ongelukjes werd (dat had ik wel verwacht), wel omdat S. er door omstandigheden toch niet was vandaag en de vervangster zich geen sikkepit van de zindelijkheidstraining had aangetrokken. Bij de middagdut hadden ze terug een luierbroekje aangetrokken en daarna hebben ze de luier gewoon aangelaten. Tja, zo gaat het natuurlijk niet lukken hé. Net op hetzelfde moment was er een andere mama, van één van die andere twee kindjes, en die zat duidelijk met dezelfde teleurstelling. Ook haar dochtertje had terug een pamper aan, ook al bleek dat de afspraak niet te zijn. Gelukkig gaat S. er morgen zeker wel zijn. Seppe gaat deze week dus ook morgen en woensdag naar de crèche en desnoods zelfs de rest van de week, als ik zeker ben dan S. er de hele week gaat zijn. Effe doorbijten dus.

Ik heb wel mijn lessen geleerd uit het mislukte gebeuren van augustus. Zo kan ik me er deze keer eigenlijk absoluut niet druk in maken. Ik blijf er, al zeg ik het zelf, ongelooflijk relaxed onder (in augustus was ik na drie dagen rijp voor het gesticht). Misschien omdat ik mezelf nu geen tijdsdruk heb opgelegd (toen wou ik persé het geheel rond hebben op een week). Als hij tegen 7 januari iet of wat zindelijk is, ben ik al content. Dat er nu dan constant accidentjes gebeuren…tja, het helpt hem misschien wel om de klik te maken hé. Ik zet hem in ieder geval niet meer om het half uur of uur op het potje. Dat werkt bij hem duidelijk aversie op. Dat hij het dan maar laat lopen, de dag komt wel dat hij het door heeft.

Het blijven dus spannende dagen met onze peuter. Tot nu toe deed hij bijna alles volgens het boekje, behalve dit dan 🙂

Advertenties

3 gedachten over “spannende dagen (deel 3 al!)

  1. Goed van je ! Relax ! En zo’n schattige foto, alsof hij helemaal verzonken is in het project ‘zindelijk worden hoe doe je dat ?’ Super !

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s